Egholm arbejder på ny bog fra Aarhus

Troværdighed er alfa og omega i krimigenren. Derfor tager forfatteren udgangspunkt i steder, hun kender

19:57

1 af 2

For mange Elsebeth Egholm-fans sker der det, at så snart sidste linje er læst og bogen lukket, så melder spørgsmålet sig: Hvornår mon hun udgiver en ny bog?

Det vil hun ikke helt løfte sløret for, og så alligevel.

- Jeg arbejder i øjeblikket på en ny bog, og vil ikke sige for meget. Men jeg kan fortælle, at det er et familiedrama i krimigenren, det er en 36-årige kvindelig læge som hovedperson, og den kommer til at foregå i Aarhus. Byen kommer ikke til at være helt så fremme i skoen eller tydelig som i Dicte-bøgerne, men handlingen finder igen sted i Aarhus, siger Elsebeth Egholm.

Aarhus er en oplagt kulisse

I krimiforfatterens meget kendte bogserie om journalisten Dicte foregår handlingen også i Aarhus, og det er et bevidst valg, at Egholm tager udgangspunkt i en by eller et sted, som hun kender godt.

- Det er oplagt at bruge en kulisse, som jeg kender. Jeg kunne godt have valgt København eller Aalborg til Dicte, men hvorfor ikke Aarhus. Det er da oplagt, og det giver troværdighed, når handlingen udspiller sig et sted, som forfatteren kender godt. Og troværdighed er alfa og omega i krimigenren, siger Elsebeth Egholm.

Krimiforfatter: Vigtigst at skrive for børn

Derfor valgte hun også øen Gozo ved Malta som omdrejningspunkt for den seneste Dicte-krimi. Det er nemlig en ø, Elsebeth Egholm selv har besøgt gennem mange år.

- Det kan da godt være, at jeg på et tidspunkt får lyst til at flytte scenen til et sted, hvor jeg ikke er hjemmevant. Jeg har en bror, der bor i Kabul i Afghanistan, og jeg har da truet ham med, at det kan være, jeg flytter derned, lyder det fra Elsebeth Egholm.

I forhold til den kommende bog, så vil hun ikke løfte sløret for, hvornår en planlagt udgivelse ligger. Men hun fortæller, at hun er halvvejs med bogen.

Se hele interviewet med Elsebeth Egholm i videoen øverst i artiklen. TV 2 | ØSTJYLLAND sender også live fra Krimimessen i morgen, søndag. Se med fra kl. 10.00.