Efterlyst kongepyton dukket op - fandt et skjulested indendøre

Pytonslangen Gringo er fundet hos ejeren. Den har været efterlyst siden tirsdag.

Det er en slange som denne, der var undsluppet fra sin ejer i Egebjerg ved Horsens. Slangen er ikke farlig. Foto: Maxine Power, Flickr

Den hvide kongepyton Gringo er fundet i god behold. Slangen på 110 centimeter forsvandt mandag aften, hvorefter den tirsdag blev efterlyst af politiet. 

Men natten til søndag er den dukket op i hjemmet i Egebjerg nær Horsens. Det oplyser ejeren, Karina Kollits, til Horsens Folkeblad

- Han har hele tiden været indendørs, præcis som vi havde regnet med, skriver Karina Kollits til Horsens Folkeblad.

Læs også Hvid kongepyton på flugt - kan gemme sig i ugevis

Mandag forsvandt Gringo fra sit terrarie, fordi det ikke var blevet låst ordentligt. 

De første teorier gik på, at slangen havde snoet sig ud af terrassedøren, hvilket vækkede bekymring. En kongepyton er nemlig et vekseldyr, der skal have varme, og derfor frygtede Karina Kollits for Gringos liv.

Onsdag fortalte hun, at hun stadig håbede på at finde slangen indenfor. Derfor havde hun sørget for at tænde radiatorerne i hjemmet, så den kunne finde varme.

Har haft det godt i sit skjul

Trods de mange dage væk fra sit terrarie tyder det på, at kongepytonen har haft det godt i sit skjul.

Han er nu tilbage i sit terrarie og får fred nogle dage ovenpå dette eventyr.

Karina Kollits, Gringos ejer

- Han er fuldstændig uskadt og slet ikke afkræftet. Han er nu tilbage i sit terrarie og får fred nogle dage ovenpå dette eventyr, skriver Karina Kollits til Horsens Folkeblad.

De relevante parter er informeret, efter at Gringo er dukket op i god behold.

Læs også Fjóla fik uventet besøg: Pludselig stod leguan i stuen

- Jeg ringede til politiet med det samme og skrev et opslag på Facebook om, at han var kommet frem herhjemme ganske uskadt, skriver Karina Kollits.

02:04

VIDEO: Av for satan! En dyrepasser bliver bidt af en livsfarlig slange, og så skal det gå stærkt. Det var den situation, som læger og reddere skulle øve sig på i Randers Regnskov. Videoen er fra maj 2018.

Luk video