Efter fangeflugt: Alt tjekkes

Sikkerheden i alle de almenpsykiatriske afdelinger i Region Midtjylland tjekkes efter fangeflugt i Horsens

For anden gang denne sommer er der sket en fangeflugt fra den lukkede afdeling på Psykiatrisk Hospital i Horsens.

Senest skete det tirsdag, hvor en 22-årig mand smadrede en rude og stak af.

I kølvandet på den episode har psykiatri- og socialledelsen i Region Midtjylland besluttet straks at gennemgå sikkerheden på alle de almenpsykiatriske afdelinger i Region Midtjylland ved at tjekke vinduer, døre og haveanlæg, oplyser Gert Pilgaard Christensen, som er direktør for psykiatri- og socialområdet i Region Midtjylland.

- Det handler om at tjekke de fysiske rammer for at se, om de kan optimeres yderligere. Personalet har gjort alt, som de skulle og fulgt alle retningslinjer, og der var fast vagt på ham, siger Gert Pilgaard Christensen til tv2oj.dk.

Se: Ny fangeflugt i Horsens

Herudover vil psykiatri- og socialledelsen tage sikkerheden op på et møde med alle afdelingsledelser i psykiatrien på mandag.

En patient blev i fredags overført fra arresten i Horsens til Regionspsykiatrien i Horsens. Denne patient blev imidlertid vurderet til at være for problematisk at rumme i Horsens, så patienten blev udvekslet med en mindre problematisk patient fra Retspsykiatrisk Afdeling i Risskov. Det er denne patient, den 22-årige mand, som nu er stukket af.

- Vurderingen i forhold til byttet af patienter var rigtig i øjeblikket, men set i bagklogskabens lys, skulle det have været en anden beslutning, siger Gert Pilgaard Christensen.

Den 22-årige mand fra Horsens-området havde tirsdag barrikaderet døren ind til sit værelse, som var bevogtet af en vagt, for herefter at smadre et vindue og stikke af.

Se: Flugtfange hentes hjem

Manden sad varetægtsfængslet i surrogat på den lukkede afdeling på det psykiatriske hospital i Horsens, og han er blandt andet sigtet for vold, trusler og våbenbesiddelse.

Tidligere på sommeren stak en mand, der er sigtet for at have dræbt sin søster, af fra den samme afdeling. Han blev fundet og anholdt i Grækenland, og han er siden blevet sendt til Danmark igen.

20201214-114918-L-1920x1280we

playDansk forskning: Lyntest er bedre end først antaget

20201207-172252-L-1920x1279we

Minkformand er tilfreds med rammerne for erstatnings-aftale

Politibil

Politiet søger vidner: Indbrudstyve i varebil i vild flugt fra politiet - folk måtte springe for livet

20201127-140210-L-1920x1236we

Efter iskold morgen venter en pæn tirsdag

minkavler mink Lars Eilertsen

Østjysk minkavler om erstatnings-aftale: Det ser fornuftigt ud

Skærmbillede 2021-01-25 kl. 11.41.32

playLars købte sin afdøde svigersøns pølsevogn – nu svines den til