Døgntilbud for hjerneskadede lukker

Region Midtjylland drejer nøglen på botilbud nordøst for Horsens på grund af dalende efterspørgsel efter pladser

Det kan ikke betale sig at holde en døgninstitution åben, når der kun er seks beboere.

Sådan lyder ræsonnementet hos Specialområde Hjerneskade under Region Midtjylland, som nu har valgt at lukke en af områdets afdelinger.

Det drejer sig om døgninstitutionen på Elbækvej ved den lille by Gangsted nordøst for Horsens. Institutionen er i dag hjem for voksne med senhjerneskader og komplekse adfærdsproblemer.

Færre flygtninge til Oustruplund

Beboerne vil nu alle blive flyttet til andre tilbud i det kommunale eller regionale regi, fortæller Ann-Christina Frederiksen, som er områdeleder i Specialområde Hjerneskade, til tv2oj.dk.

- Jeg synes, det er en fornuftig beslutning. På et døgntilbud skal der gerne være 12-14 beboere, fordi der jo også er personale om natten, siger hun.

Det er ifølge Ann-Christina Frederiksen "vigende efterspørgsel" efter en plads, som en forklaring på lukningen. Det betyder dog ikke, at der er blevet færre borgere med hjerneskader, men derimod at tilbuddene har ændret sig.

- Kommunerne har løst opgaven, siger hun og forklarer, at kommunerne eksempelvis har sørget for at finde en plads i et bofællesskab eller en enkeltmandsbolig.

Specialområde Hjerneskade forventer at lukke centret på Elbækvej den 31. juli 2016. På det tidspunkt skulle alle beboerne gerne have fundet et nyt botilbud.

Døgninstitutionen på Elbækvej har tidligere fungeret som et tilbud til unge med ADHD.