Danmark vinder VM i buffet - her er vindermenuen

Verdensmesterskabet i catering finder denne uge sted i Luxembourg. Det danske landsholds hårde træning er blevet belønnet med en guldmedalje

Det danske catering-landshold befinder sig i øjeblikket i Luxembourg, hvor verdensmesterskabet i disse dage finder sted.

Efter at have kreeret en stor menu bestående af blandt andet sellerisuppe, dampet torsk, svinekæber og gulerodscrudité, blev Kokkelandsholdet belønnet med en guldmedalje.

quote Jeg er ikke alene tilfreds, jeg er jublende lykkelig og glad. Det er en fantastisk indsats af det hold, som har knoklet i to år nu. Alle kan være glade.

Sten Slot, direktør for landsholdet

- Guldmedaljen i går var målet. Det er en god følelse, vi har arbejdet sammen omkring det her i små to år, hvor vi har knoklet for det her, siger holdkaptajn, Dennis Justesen Nielsen, fra Horsens til TV2 ØSTJYLLAND.

Holdet består af 10 kokke, og deres opgave var at lave en buffet til 150 personer. Og med så mange kokke i køkkenet, er det vigtigt at alle arbejder sammen.

Danmark markerede sig til verdensmesterskabet i catering ved at tage en guldmedalje søndag aften.
Danmark markerede sig til verdensmesterskabet i catering ved at tage en guldmedalje søndag aften. Foto: Anders Wiuff

- Det handler om at stole på den, der er ved siden af. Jeg bruger meget tid på at samle holdet. Ikke kun til træningerne, men også uden for træninger. Om der er noget, vi skal have snakket om, eller om de er utilfredse med noget, siger den horsensianske holdkaptajn.

Mangler det endelige resultat

Hvis et hold får mellem 91 og 100 point for sin præstation, udløser det en guldmedalje. Præcis hvor mange point og dermed hvilken endelig placering holdet har fået, ved de først på torsdag.

Ikke desto mindre tilfredsheden omkring resultatet stor.

Cateringlandsholdets guld-buffet

- Jeg er ikke alene tilfreds, jeg er jublende lykkelig og glad. Det er en fantastisk indsats af det hold, som har knoklet i to år nu. Alle kan være glade, siger Sten Slot, der er direktør for kokkelandsholdet.

Dennis Justesen Nielsen er til hverdag køkkenchef i kantinen hos Vola A/S i Horsens, men de må undvære ham et par dage endnu.

VIDEO: Dennis Justesen Nielsen er tilfreds med medaljen, men ikke videre overrasket.

Selvom guldmedaljen søndag blev taget godt imod af danskerne, så er de nemlig først tilfredse, når de har vundet helt. Og konkurrencen er skarp.

- Vi har to hårde konkurrenter hernede. Det er Sverige og Finland. Sverige er forsvarende verdensmestre, og Finland er forsvarende olympiske mestre, siger Dennis Justesen Nielsen til TV2 ØSTJYLLAND.

Efter præstationen i går kunne landsholdet læne sig tilbage og afvente et samlet resultat, men der bliver ikke hvilet på laurbærrene.

- Nu skal vi tilbage og rydde op og pakke ned, og så skal vi spise Finlands mad i dag og få lidt ideer til OL, siger holdkaptajnen.

OL finder sted i Erfurt i Tyskland til februar.