Chauffør nægter sig skyldig

En ung lastbilchauffør fra Randers-området risikerer at komme i fængsel, efter at tre personer døde i voldsom trafikulykke

Det er igen blevet hverdag for en ung østjysk lastbilchauffør, der for fem måneder siden satte gang i en af de senere års værste trafikulykker.

Den 23-årige mand fra Randers-området er i hvert fald tilbage i jobbet som chauffør, og nu håber han på at blive frifundet for de alvorlige anklager, der er rejst imod ham, efter ulykken 5. december på motorvejen ved Hedensted tæt på Horsens.

Det fortæller hans advokat, Henrik Hougaard, i forbindelse med retssagens start onsdag morgen ved Retten i Horsens.

- Ulykken skete for godt fem måneder siden, og han har det stadig meget dårligt. Men han er ansat som lastbilchauffør og kører fortsat, siger advokaten til Ritzau.

Tre mennesker mistede livet, og flere fik alvorlige kvæstelser, da mandens lastbil påkørte en personbil, som holdt i kø eller havde meget lav hastighed.

Konsekvensen var, at en stribe andre køretøjer med stor kraft blev skubbet ind i hinanden.

- Der vil blive nedlagt påstand om frihedsstraf, sagde specialanklager Thomas Steensen for nylig til Ritzau.

Se: Dødsulykke på E45

Den unge chauffør er tiltalt for uagtsomt manddrab, uagtsom legemsbeskadigelse og for at have overtrådt færdselsloven.

Han var ikke tilstrækkeligt opmærksom og holdt ikke en passende afstand, da han ramte den forankørende bil med cirka 90 kilometer i timen, hævdes det i anklageskriftet.

Den tiltalte nægter sig imidlertid skyldig og kan ikke genkende politiets udlægning af sagen.

- Han medgiver, at der har været en eller anden form for uopmærksomhed i et skæbnesvangert øjeblik, men han nægter sig skyldig i tiltalen, siger Henrik Hougaard.

- Min klient mener blandt andet, at han sænkede farten, inden lastbilen ramte personbilen foran, og at lastbilens maksimale fart er 89 kilometer i timen. Derfor kan han ikke have kørt 90 kilometer i timen, da han ramte, forklarer advokaten.

Ulykkens tre dødsofre var en 54-årig mand fra Esbjerg og to kvinder på 19 og 21 år fra Vejle.

Oprydningsarbejdet var meget omfattende. 75 meter autoværn var kørt i stykker.

Oprindeligt udtalte politiet, at chaufføren formentlig overså, at trafikken på motorvejen var gået i stå i begge vognbaner på grund af et færdselsuheld.