Basketekspert: Bakken er vippet af tronen

Horsens IC har ifølge ekspert haft held med at udfordre aarhusianerne

03:59

1 af 2

Mandag aften sikrede Horsens IC sig til det danske mesterskab i basket for andet år i træk. Det var ifølge en basketekspert et symbol på et tronskifte i dansk basket.

- HIC har haft held til at udfordre Bakken Bears, som de har vippet af tronen. Men dermed ikke sagt, at jeg synes, Bakken ikke har et godt hold. De er indbegrebet af toppen og er det mest vindende hold med 14 mesterskaber, siger basketekspert og tv-kommentator, Thomas Bilde, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Horsens forsvarer DM-titel efter dramatisk kamp

Efter hans mening var det de helt små marginaler, der afgjorde finaleserien, og da Bakken også vandt pokalfinalen, er holdet ikke skubbet langt fra toppen.

- Det har helt generelt været en flot sæson, og i går blev der sat et fantastisk punktum - nok nærmere udråbstegn. Jeg var meget tilfreds som basketmand og mediemand med en medrivende og medlevende kamp 7, fortæller Thomas Bilde.

Måske en trænerfyring på vej

At det så i sidste ende blev de gulblusede, der trak det længste strå, er der ifølge ham flere grunde til.

- Horsens har blandt andet været heldige med at finde nogle dygtige profiler, der passer ind i den danske mentalitet, mener eksperten.

Såret bjørn: Fortjent at HIC vinder guld

I den anden lejr var der skuffelse at spore efter nederlaget, og Thomas Bilde forestiller sig, at der kommer til at ske ting og sager i Bakken-lejren.

- Jeg tror, at der sker ændringer i træner-situationen. Han (Israel Martín Concepción, red) er en sympatisk og dygtig træner, men han virker til at have tabt omklædningsrummet. Fire ud af de syv spillere på kontrakt er utilfredse, og så er det altså lettere at skille sig af med én mand, forklarer Thomas Bilde.

Du kan se et længere interview med basketeksperten øverst på siden.