Bankfolk råber op: Svindlere ringer op som navngivne medarbejdere

Svindlere kan lyde meget overbevisende, lyder det fra områdedirektør.

Områdedirektør for Sparekassen Kronjylland, Anders Balle Rasmussen, advarer om at, at der netop nu er telefonsvindlere på spil. Foto: Sparekassen Kronjylland

"Hej, jeg hedder Jacob, og er kunderådgiver i Sparekassen Kronjylland i Brædstrup."

Sådan starter Jacob Højmose Olesen et facebookopslag, hvori han på det kraftigste advarer mod svindlere, der ringer op og udgiver sig for at være en navngiven medarbejder i banken.

Læs også Private sælgere svindler i stor stil i direkte handler på nettet

Opslaget er slået op i den lokale facebookgruppe Det sker i Brædstrup og omegn i forbindelse med, at svindlere i de seneste har ringet op til flere kunder i den lokale filial af Sparekassen Kronjylland.

Fælles advarsel

De opkald er dog blot toppen af isbjerget. 

- Det er desværre et problem i hele pengeinstitutsektoren, og det er derfor, vi gerne vil gå ud med en fælles advarsel. Vi vil gerne have, at alle danskere ved, at de skal afbryde samtalen og melde det til politiet, hvis de bliver ringet op af en svindler, siger områdedirektør for Sparekassen Kronjylland, Anders Balle Rasmussen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Politiet advarer om snyd med lejeboliger

Ifølge områdedirektør Anders Balle Rasmussen kan svindlerne lyde meget overbevisende. 

Når telefonsvindlerne ringer, udgiver de sig for at være en navngiven medarbejder fra banken.

- De siger typisk, at der et problem i forhold til bankens netbank, og at det er vigtigt, at kunden udleverer sit brugernavn og adgangskode til NemID. Herefter beder de kunden oplæse den relevante sekscifrede kode på NemID-kortet, og så kan de overføre penge fra kundens konto til en anden konto, siger Anders Balle Rasmussen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Skyder med spredehagl

For mange vil alarmklokkerne formentlig ringe i samme øjeblik, de bliver bedt om at udlevere NemID-oplysningerne.

Læs også Gert har fundet sjælden skat: - Det er simpelthen et mirakel

Ifølge områdedirektør Anders Balle Rasmussen kan svindlerne dog lyde så overbevisende, at nogle kunder ikke opdager, at de bliver svindlet.

- De skyder med spredehagl, og nogle gange får de fat i kunder i andre pengeinstitutter, men de kan desværre have held med at ramme med en kunde fra Sparekassen Kronjylland. 

Hjælp hinanden

Budskabet fra Anders Balle Rasmussen og kunderådgiver Jacob Højmose Olesen er let forståeligt.

"Det er vigtigt, at du ALDRIG udleverer den slags oplysninger over telefonen. Er du i tvivl om, om det er os der ringer, så læg på, og ring tilbage til os direkte", skriver Jacob Højmose Olesen i sit facebookopslag.

Læs også Panttyve på spil: Stjal flasker og dåser for 25.000 kroner

Her opfordrer han også til, at man giver familiemedlemmer et kald, hvis man tænker, de er i målgruppen for denne svindlen.

Flere i facebookgruppen Det sker i Brædstrup og omegn bekræfter i kommentarer, at de for nylig er blevet ringet op af en telefonsvindler.