Alvorlige trusler presser fængselsbetjente

Et dårligt arbejdsforhold, anstrengt forhold mellem vagter og indsatte og konstante trusler øger antallet af sygedage blandt betjentene

01:50

Den seneste tid har der været flere episoder i de østjyske fængsler og arresthuse, hvor fængselsbetjente er blevet overfaldet af de indsatte. Hver dag skal de derudover leve med trusler og fornærmelser, og det er noget, der går udover arbejdsmiljøet.

Antallet af sygedage hos de ansatte stiger derfor af samme grund, og eksempelvis i Statsfængslet i Horsens er der sket en fordobling af fraværsdagene i forhold til sidste år.

- Så kommer der en masse ekstravagter, som de, der er tilbage, skal tage, og så kører den dårlige spiral, forklarer tillidsmanden Carsten Aagaard til TV 2 | ØSTJYLLAND.

SE OGSÅ: Overfald i arrest: Forbund vil have flere fængselsbetjente

Han oplever, at det især er forholdet mellem vagterne og de mest hårdkogte bandemedlemmer, der er skidt, og som skaber mange problemer. I Silkeborg Arrest genkender de billedet fra Horsens.

- Justitsministeren Søren Pind vil have færre ulovlige mobiltelefoner i fængslerne, og derfor skal vi øge kontrollen, og det giver en negativ kontakt mellem os og de indsatte hver dag, siger tillidsmanden i Silkeborg, Robert Demeny.

Begge steder er det største ønske mere personale og flere ressourcer. Ikke noget der umiddelbart er på vej, lyder det blandt andre fra det østjyske folketingsmedlem Michael Aastrup Jensen (V).