Akademikere søger elev-pladser

Rekordmange vil være elev på rådhuset.

Antallet af ansøgninger til elevpladser i Horsens Kommune er firedoblet i løbet af de seneste par år. I forbindelse med sidste ansættelsesrunde modtog kommunen 230 ansøgninger til fire elev-pladser inden for administration. Og som noget nyt er akademikere også blandt ansøgerne.

- Vi har fået ansøgninger fra unge - herunder fra akademikere - og også fra aldersmæssigt mere modne mennesker. Sidstnævnte ønsker ofte et karriereskifte. Det gælder blandt andet butiksansatte som kunne tænke sig at skifte ekspedientrollen ud med en kommunal kontorstol, fortæller HR-konsulent Kim Enghoff.
 
Ansøgerne gør meget ud af at skrive en god og fyldestgørende ansøgning. Og de har på forhånd sat sig ind i arbejdspladsen.

- Der er tænkt over tingene, og ansøgerne har gjort sig umage med at sælge sig selv bedst muligt, siger Kim Enghoff og tilføjer, at jo større ansøgerfeltet er, desto større krav kan kommunen stille: 

- De elever, vi har haft til samtale, har alle deres faglige kvalifikationer i orden. Derudover stiller vi krav om, at de skal være handlekraftige og selvstændige og i det hele taget kunne agere på arbejdspladsen på lige fod med alle andre.

Eleverne starter i Horsens Kommune den 1. september 2012.

Kilde: Vibeke Juul, Horsens Kommune