Ældre mand dræbt af kommunal udstillingskasse

En 81-årig mand er død, efter at han i weekenden blev ramt af en såkaldt udstillingskasse på gågaden i Horsens. Politiet undersøger sagen

Det var her på Søndergade i Horsens, at den 81-årige mand blev ramt af den kommunale udstillingskasse i lørdags. Foto: Googe Street View

En 81-årig mand er død, efter at han i weekenden blev ramt af en såkaldt udstillingskasse på gågaden i Horsens, oplyser Sydøstjyllands Politi.

Kassen var sat op af kommunen, og det var vinden, som fik den til at vælte ned over manden.

- Udstillingskassen - som vi kalder den - var sat op i forbindelse med en festival, der er her i byen. Den var tre meter lang og 2,20 meter høj. Den væltede formentlig på grund af den kraftige blæst, siger vicepolitiinspektør Lars Peter Madsen.

Ulykken skete lørdag klokken 10.45 i gågaden Søndergade.

Udstillingskassen væltede ned over den ældre mand, som i første omgang blev hårdt kvæstet og bragt til sygehuset. Blandt andet med brud på bækkenet og en ryghvirvel.

Manden kommer fra Horsens, og hans kvæstelser var så alvorlige, at han ikke overlevede.

Sydøstjyllands Politi arbejder nu på at klarlægge alle relevante omstændigheder omkring ulykken.

- Vi fik i går (mandag, red.) besked om, at han var afgået ved døden på Horsens Sygehus. Derfor undersøger vi sagen nærmere, og om der er noget straffetretligt i den her sag, siger Lars Peter Madsen.

Politiet skal blandt andet undersøge, hvorvidt udstillingskassen har været forsvarlig fastgjort, fortæller vicepolitiinspektøren. 

Læs også Info-stander væltede ned over 81-årig mand: Nu er han død

Det var i forbindelse med en tegnefestival i byen, at udstillingskassen - der også omtales som en "infostander" var stillet op. Det er kulturforvaltningen i byen, som er ansvarlige for opstillingen.

- Det er virkelig ubehageligt og rigtig ulykkeligt. Infostanderne er blevet brugt i ti år, og vi ved simpelthen ikke, hvorfor den ene væltede, sagde Peter Sinding Poulsen, direktør i kulturforvaltningen i Horsens, til Horsens Folkeblad efter ulykken.

Peter Sinding Poulsen har oplyst til Horsens Folkeblad, at tilsvarende infostandere er blevet pillet ned.