To AC Horsens-spillere sigtes for vold

To spillere fra AC Horsens' kommende Superligahold kan se frem til en sigtelse, efter at de angiveligt slog og tog kvælertag på yngre mand.

Martin Spelmann risikerer en sigtelse for vold. Foto: badenfoto.dk

AC Horsens' nybagte superligamandskab i fodbold blev forrige fredag hyldet i midtbyen af flere tusinde tilskuere, men aftenen fik en trist afslutning for Martin Spelmann og en anden af klubbens spillere, skriver Horsens Folkeblad i dag.

Ifølge Folkebladets oplysninger var de begge involveret i en voldsepisode, som efterfølgende er blevet meldt til politiet.

-Det er dybt beklageligt, at det er sket, og vi tager klart afstand fra vold. Vi ser med stor alvor på det. Lige nu afventer vi, hvad politiet gør ved sagen, siger AC Horsens' sportsdirektør, Jesper Hansen.

Hos Sydøstjyllands Politi bekræfter vicepolitikommissær Finn Kramer, at sagen mod de to spillere bliver efterforsket.

- De to spillere bliver sigtet for vold ud fra den forklaring, som anmelderen har givet. Ud fra den har vi en begrundet mistanke og nok til at sigte spillerne, fortæller Finn Kramer.

Endnu ikke afhørt

Spillerne er endnu ikke afhørt og er derfor heller ikke blevet sigtet, men det forventes at ske i de kommende dage.

Anmelderen, som er en yngre mand, har til politiet fortalt, at han blev slået af den ene AC Horsens-spiller, og at den anden efterfølgende tog halsgreb på ham.

Overfaldet skulle være sket på Teatertorvet ved Delons natten mellem forrige fredag og lørdag. Ifølge Folkebladets oplysninger blev de to AC-spillere omringet og voldsomt provokeret af en gruppe, der var i byen.

Sammenstødet eskalerede, og det udviklede sig til vold. De to AC-spillere måtte flygte fra stedet for ikke at lide overlast. Efterfølgende var der yderligere et sammenstød mellem de to parter.Det var formentlig en del af disse sammenstød, som anmelderen befandt sig i.

- Han har fortalt til os, at han samlede en skruetrækker op, som andre havde brugt til at true spillerne med. Spillerne troede angiveligt, at det var anmelderen, som havde truet, og det skulle være grunden til, at der skete en konfrontation, forklarer Finn Kramer.

Skal undersøges af politiet

De nærmere omstændigheder skal nu undersøges af politiet, som derfor efterlyser vidner til slagsmålet.

- Vi skal have flere AC Horsens-spillere til afhøring. Ikke som mistænkte, men fordi vi tror, at flere af dem har set, hvad der skete, siger Finn Kramer.

Det bekræftes til dels af klubben.

- Jeg vil ikke sige noget om den konkrete sag, men vi har fået en god forklaring på hændelsesforløbet. Bl.a. har en af vores fodboldledere overværet det hele. I første omgang stiller vi os tilfredse med den forklaring, vi har fået fra spillerne og lederen, siger Jesper Hansen.

Han ønsker ikke at melde ud, hvilken betydning sagen får for de to involverede spillere.

- Hvad det måtte få af konsekvenser, tager vi internt. Spillerne er rollemodeller, og de har et stort ansvar, når de bevæger sig ud byen. Der er altid to sider af en sag, og jeg må konstatere, at det absolut ikke var alle, der var glade for, at vi rykkede op i superligaen, siger sportsdirektøren.

Kilde: Horsens Folkeblad