35-årig dømt for vold mod fængsels-betjente

En 35-årig mand er idømt 60 dages fængsel for vold mod to fængselsbetjente

Foto: Claus Fisker - Ritzau Scanpix

Tilbage i februar blev to fængselsbetjente overfaldet i Enner Mark ved Horsens, og nu er en 35-årig mand dømt for det.

Overfaldet skete den 24. februar på afdeling E i Enner Mark, der er en særligt sikret afdeling for farlige fanger og fanger i isolation.

Læs også Fængsels-betjente slået ned af bandemedlem i Horsens

- Den 35-årige blev dømt for at have slået den ene fængselsbetjent i hovedet med knyttet hånd og for at have skubbet den anden, siger anklager Mika Nissen fra Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse og fortsætter: 

Nægter sig skyldig

- I retten forklarede den 35-årige, som nægtede sig skyldig i sigtelserne, at det var fængselsbetjentene, der havde været efter ham, og at særligt to af dem havde været voldsomme overfor ham.

Det var dog ikke den forklaring, de to fængselsbetjente fortalte i retten i Horsens.

Læs også Fængselsbetjent tiltalt for at banke fanges hoved ned i gulv

Den 35-årige blev derfor dømt på baggrund af deres forklaringer sammenholdt med en politiattest, der var lavet på fængselsbetjenten, der blev slået, oplyser politiet.

Den 35-årige mand har anket dommen og vil frifindes.

Læs også 33-årig indsat dømt for at overfalde fængselsbetjente

Det er anden gang inden for få måneder, at en indsat er blevet dømt for overfald på fængselsbetjente i Enner mark fængslet. Tilbage i oktober blev en 33-årig mand idømt tre måneders fængsel samt betinget udvisning efter at have overfaldet to fængselsbetjente.

Læs også Pape: Ingen fængselsbetjent skal være utryg på arbejdet

Vi har tidligere her på TV2 ØSTJYLLAND fortalt om vold i Enner Mark, og i den forbindelse stod tre fængselsbetjente frem og advarede om, at tilstandene var ude af kontrol. 

- Det er trusler, og det er overfald, der nærmest er blevet hverdag. Jeg har været fængselsbetjent i 23 år, og jeg har aldrig set det værre, siger Jes, der er fængselsbetjent og arbejds- og miljørepræsentant på afdeling E, en bandeafdeling, på Enner Mark fængslet til TV2 ØSTJYLLAND tilbage i august måned. Det kan du se mere om her.