Guldsmede frygter røvere med mundbind

Østjyske guldsmede er bekymrede for det nye krav om, at kunderne skal bære mundbind. De frygter, at røvere vil bruge mundbind til at maskere sig.

Torsdag træder regeringens krav om brugen af mundbind på alle offentligt tilgængelige indendørs steder i kraft. Dermed skal man for fremtiden bære mundbind, når man går ind i en smykkeforretning.

Og netop smykkeforretningerne er særligt bekymrede ved udsigten til, at alle kunder i deres butik fra torsdag og til engang efter årsskiftet skal bære mundbind.

- Det er røverier, vi er nervøse for. Røvere kan nu benytte sig af muligheden for at maskere sig med kasket, solbriller og mundbind, når de træder ind i vores butikker, siger indehaver af smykkeforretningen Bræmer-Jensen i Randers, Mikael Bræmer-Jensen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Det er særligt opklaringsarbejdet i kølvandet på et røveri eller tyveri, der kan blive besværliggjort af det nye krav om mundbind, mener medejer af smykkeforretningen Christoffersen A/S i Silkeborg, Brian Christoffersen.

- Problemet er jo, at hvis der kommer nogle brodne kar, der er ude på at stjæle vores varer, så tror jeg, at vi og politiet får rigtig svært ved at finde ud af, hvem personerne er, siger Brian Christoffersen til TV2 ØSTJYLLAND.

Guldsmedene føler, at kravet om mundbind er særligt risikabelt for dem, da de har mange værdifulde genstande i butikkerne
Guldsmedene føler, at kravet om mundbind er særligt risikabelt for dem, da de har mange værdifulde genstande i butikkerne


Smil til kameraet

Også hos brancheorganisationen for danske guldsmede frygter man, at røvere kan bruge mundbind til at maskere sig, når de vil stjæle værdifulde smykker i butikkerne.

Derfor håber de på at kunne komme igennem med deres forslag til en løsning på problemet omkring de i øvrigt meget omdiskuterede mundbind.

- Vi håber på muligheden for, at vi som butik kan sige til en kunde, som kommer ind med mundbind på og måske også solbriller og hat, at de skal tage masken ned, så vi kan se, hvem de er, og bede dem kigge i kameraet, siger detaildirektør i Gulsmedebranchen Trine Thorning til TV2 ØSTJYLLAND.

Det er dog ikke en løsning, der er fuldkommen enighed om i smykkebranchen. Brian Christoffersen mener, at vi er nødt til at tage skridtet videre, før end det for alvor virker.

- Vi håber, at der kommer et krav om, at hvis man vil ind i butikkerne, så skal man have visir på i stedet for mundbind, siger Brian Christoffersen, der er medejer i smykkeforretningen Christoffersen A/S i Silkeborg.

Vejbump

play Beboere raser mod nye vejbump: - Det er ikke til at holde ud

Camilla Tatari

playUdsatte opdager ikke kræft – nu vil Camilla knække koden

Covid-19 LIVE
corona test podning

liveblog Danske forskere: Lægemidlet Remdesivir kan ikke reducere coronadødelighed

Munkholm Zoo Milo og Lars

play Far og søns zoologiske eventyr: Køber brunstig kamel og hundredvis af dyr

stearinlys

Glemte julelys kan koste dyrt: Beboer står til bøde på op til 5.000 kroner

Adventskranse

Sådan ser østjydernes adventskranse ud