Tilbageblik: Borgmester tog ukulelen frem

Borgmester Nils Borring (S) takkede vælgerne efter valgsejren for to år siden

Kommunalvalget i 2013 var på alle måder en succes for borgmesteren i Favrskov Kommune, Nils Borring.

Med ham ved roret som kommunens førstemand var det lykkedes at få Favrskov igennem den økonomiske krise uden alt for store skrammer. På en række områder klarede Favrskov sig derfor bedre end andre kommuner.

På valgdagen gik Socialdemokraterne 6,7 procent frem og endte med at få en tilslutning fra 42,9 pct. af vælgerne. Dermed var der fortsat rødt flertal i Favrskov - og Nils Borring kunne beholde den gyldne borgmesterkæde.

Omvendt måtte den direkte udfordrer, Venstres Anders G. Christensen, konstatere, at partiet gik tilbage, og at det ikke lykkedes ham at genvinde borgmesterposten. Anders G. Christensen var selv borgmester indtil 2009.

Favrskov-borgmester populær blandt vælgerne

Trods den massive opbakning fra vælgerne, kæmpede Nils Borring op til valget med sit image som en vellidt, men kedelig politiker. Selv var han dog uenig i prædikatet:

- Jeg tror, det er folk, der ikke kender mig. I forhold til hvad man sammenligner mig med, kan jeg dog være lidt støvet. For der siger jeg nok ikke så meget, sagde Nils Borring i en tv-debat med en slet skjult henvisning til Anders G. Christensens mere bramfrie facon.

Se et tilbageblik på valget i Favrskov Kommune i 2013 i videoen øverst i artiklen. Her kan du blandt andet opleve det mindeværdige øjeblik, hvor Nils Borring efter valgsejren tog en ukulele frem og spillede en takkesang til vælgerne.

Du kan desuden møde Nils Borring og resten af politikerne i Favrskov i dit tv, når TV 2 | ØSTJYLLAND torsdag aften sender en direkte tv-transmitteret politisk debat om Favrskov Kommune. Se udsendelsen fra Kulturhuset Sløjfen i Hadsten fra kl. 19.30.

Skærmbillede 2021-01-21 kl. 17.47.44

playAarhus Universitetshospital laver forsøg med hjemme-coronatest

Skærmbillede 2021-01-21 kl. 21.05.06

play Uenighed om regeringens kritik af langsomme lyntest: - Det er svært at gøre det hurtigere, end vi allerede gør

Skærmbillede 2021-01-21 kl. 19.45.37

Stor uenighed blandt politikere om oversvømmelser - kroejer står i midten og venter

20141217-173032-A-1920x1920we

play Ny rapport viser: Passiv rygning fra e-cigaretter skader

P-skilte_Ørneredevej_1-01[2]

Marselisborgskovene får nye p-regler - nu er det slut med at parkere i vejsiden

Hjemløs gade hus forbi

Smitten banker på hos østjyske hjemløse: - De skal vaccineres nu