Små apoteker truet af lukning

Apoteker risikerer at miste tilskud

02:07

1 af 2

En række apoteker i landdistrikterne er ifølge Danmarks Apotekerforening truet af lukning, fordi de står til at miste deres tilskud. Apoteket i Hinnerup er et af dem, og nu risikere kunderne at få ti kilometer til det nærmeste apotek.

- Det, synes jeg, virkelig ikke er sjovt, siger Åse Jacobsen, der er pensionist fra Hinnerup.

Det er et nyt lovforslag, som skal fjerne forsyningstilskuddet til en række apoteker, der kan få store konsekvenser for Hinnerup Apotek.

- I værste fald er der så ikke et økonomisk grundlag for at køre det videre, desværre, siger apoteker Lars Persson fra Hinnerup Apotek.

Tilskuddet sikrer, at borgere alle steder i landet har en rimelig adgang til at købe medicin steder, hvor det kan være svært at drive et apotek -som i Hinnerup.

Hvis tilskuddet forsvinder, og apoteket må dreje nøglen om, så skal kunderne for eksempel tage til Hadsten Apotek, som ligger ti kilometer væk.

- Så ville vi jo skulle køre til Hadsten for eksempel, og det ville måske gøre, at vi også ville handle derude i stedet, så for hele bybilledet vil det være en katastrofe, siger Lene Søstrøm, der er salgsleder fra Hinnerup.

Og hun er ikke den eneste, der frygter for apotekets fremtid.

- Der er for langt for os ældre, og det er jo ikke alle, der kan køre bil, ligesom der er nogen, som er meget dårligt gående, siger Birgit Chrøjs.

På landsplan risikerer 11 apoteker at miste tilskuddet.