Østjyder mod FC Barcelona

Et dansk old boys-hold skal møde FC Barcelona i en showkamp

HOG Hinnerup fra Østjylland er Danmarks mest velgørende fodboldhold. Det er de på grund af et samarbejde med Unicef, og netop det samarbejde har sendt klubben velgørenhedskampe mod selveste FC Barcelona og Espanyol. Det skriver TV 2 Sport.

Der er allerede offentliggjort startopstillinger til kampene, som skal spilles i weekenden, og blandt nogle af kendis-profilerne på det østjyske hold kan nævnes musiker Poul Krebs, komiker Carsten Bang og tidligere Espanyol-spiller John Lauridsen.

Holdets stifter Simon Schiølin er stolt af, at man har gjort sig fortjent til at få en sådan kamp.

- Vi har siden 2009 benyttet verdens mest populære sport som løftestang i vores omfattende samarbejder med Røde Kors, ADRA Danmark og senest Unicef, hvilket foreløbig har resulteret i sportsudstyr til en værdi af 11 millioner kroner, skolegang til 300 børn, opførelse af huse til 50 familier, 25 millioner liter renset vand og snart en kvart million vacciner mod polio, siger Simon Schiølin ifølge TV 2 Sport.

FC Barcelona stiller naturligvis også op med et old boys-hold, og blandt andre er mega-stjernen Carles Puyol med.

For tre år siden - i april 2012 - var oldboys-spillerne fra HOG Hinnerup i Dubai. Her mødte de blandt andre fodboldlegenden Diego Maradona. Se TV2OJs indslag om turen her