Officielt: Slottet fra 'Den store bagedyst' skifter ejer

Det ikonisk Clausholm Slot, som mange nok kan genkende fra DR-programmet 'Den store bagedyst', skifter efter flere årtier nu ejer.

Kammerherre Kim A. Berner har overdraget Clausholm Gods og Slot til sin søn, Christian.

Det melder far og søn i en pressemeddelelse torsdag.

Dermed slutter Kim A. Berners 43 år lange ejerskab, og ejendommen overtages af sjette generation af familien, når Christian A. Berner overtager.

- Det er med vemod, men også med stolthed, skriver de i pressemeddelelsen.

Slottet er i den brede offentlighed kendt som den smukke og ofte solbeskinnede baggrund, når 'Den store bagedyst' løber over skærmen på DR1 og på DRTV.

Siden 2016 er det populære program blevet filmet i et telt på godset, der ligger sydøst for Randers. I de første sæsoner var det Vinderslevholm Gods ved Silkeborg, der lagde græs til teltet.

Den 31-årige søn har været godsforvalter for Clausholm Gods siden februar 2020, men overtager nu altså også ejerskabet. Han er uddannet ved Copenhagen Business School og har tidligere været en del af ledelsen i Kopenhagen Fur.

FAKTA - Clausholm Gods

Det nuværende slot blev bygget i 1699, men Clausholm kan spores i historiebøger helt tilbage til 1300-tallet.

I 1700-tallet var Clausholm centrum for en ekstraordinært farverig, royal affære. Frederik 4. forelskede sig nemlig i grevedatter Anna Sophie Reventlow og fik hende smuglet ud af Clausholm, så han kunne gifte sig med hende.

Der var bare ét problem. Frederik 4. var allerede gift, så han ægtede hende til venstre hånd, som det hed dengang. Først da dronning Louise døde i 1721, fik Anne Sophie ny titel som dronning.

TV2 ØSTJYLLAND har torsdag forsøgt at få en kommentar fra den nye ejer Christian A. Berner, men det har ikke været muligt.

Her ses søn og far foran Clausholm Slot.
Her ses søn og far foran Clausholm Slot. Foto: Pressebillede