Jobrotation går køkkevejen

Randers og Favrskov Kommuner går sammen

Idéen om jobrotation ser ud til at brede sig til de østjyske kommuner.

Randers og Favrskov Kommuner går ifølge DR Østjylland sammen om at efteruddanne i alt 80 køkkenmedarbejdere på kommunernes ældrecentre.

Ambitionen er at få nogle motiverede medarbejdere, der har lyst til at komme tilbage til deres arbejdsplads med en lang række nye idéer, fortæller leder af Madservice i Randers Kommune, Marianne Sloth Sørensen:

·- Vi har i flere år ønsket os at kunne lave noget efteruddannelse for at højne det faglige niveau. Vi syntes, der er ting, vi har lært i vores uddannelse, som trænger til et pift, siger Marianne Sloth Sørensen.

På efteruddannelse i otte uger

Planen er, at alle køkkenansatte fra nytår skal sendes på efteruddannelse i otte uger.

Og i den periode skal 20 ledige så ind og overtage de fastansattes job. Og servicechefen tror ikke, det bliver svært at finde nogen.

- Primært vil vi jo gerne have nogen med en kostfaglig uddannelse. Det kunne være en ernæringsassistent. Men det kunne også være folk med et godt håndelag, som har noget erfaring og et hygiejnebevis. Det kunne være en kok, en slagter eller en ernæringsassistent - folk, der har arbejdet med mad, siger Marianne Sloth Sørensen.

Forslaget om jobrotationen skal formelt vedtages på et møde i Sundheds- og Ældreudvalget i Randers Kommune på torsdag.