Folk vil gerne bo på landet

Storbyen skal bare være tæt på

Jo tættere en landkommune ligger på en kommune af mellem- eller bystørrelse, jo lettere er det at få tilflyttere. Det viser en Momentum-analyse, som Kommunernes Landsforening står bag.

Mere præcist sætter analysen 40 kilometer som en "magisk grænse". Skal kommunens borgere kører længere, så falder interessen.

En af de kommuner, som har fået flere indbyggere, er Favrskov Kommune, hvor pendlerne i gennemsnit har 19,1 kilometer til Aarhus. Hele 18 procent er Favrskovs indbyggertal steget fra 1995 til 2012.

Og spørger man borgmester Nils Borring (S), er han ikke i tvivl om, at kommunens beliggenhed er en stor del af forklaringen på væksten.

- Ikke bare ligger vi tæt på Aarhus, hvor mange af vores borgere arbejder, men vi har også en række af de større byer i Østjylland som Silkeborg, Skanderborg, Randers og Viborg inden for overskuelig kørselsafstand, og det gør os til et ideelt sted at bosætte sig, hvis man gerne vil have mange muligheder og samtidig nemt kunne køre til arbejde, siger Nils Borring.