Favrskovs dyreste projekt: Fra pålægsfabrik til plejehjem

Byrådet i Favrskov Kommune har godkendt byggeriet af et helt nyt byområde i Hammel til en pris på 127 millioner kroner

Efter flere års tilløb ser det nu ud til, at Favrskov Kommunes planer om at bygge et helt nyt kvarter med navnet Dommerparken i Hammel bliver til virkelighed.

Et flertal i byrådet har godkendt planerne om i første omgang at opføre et plejehjem og siden hen gøre plads til, at der kan opføres omkring 250 til 300 boliger.

Prisen for det hele er 127 millioner kroner og er dermed det største bygge- og anlægsprojekt i Favrskov Kommunes historie. 

Læs også Rapporten er færdig: Derfor kollapsede tag på idrætshal

Borgmester Nils Borring (S) er naturligvis meget begejstret for projektet og håber, at det kan være med til at gøre kommunen endnu mere attraktiv for tilflyttere:

- Det er det dyreste og mest ambitiøse projekt i Favrskovs historie og en fantastisk investering i Hammels fremtid. Der bliver helt nye muligheder i byen både for nuværende og kommende beboere med spændende boliger og rekreative områder. Dommerparken vil gøre det endnu mere attraktivt at flytte til Hammel og Favrskov, fortæller han i en pressemeddelelse.

KORT: Det er industriområdet her ved Anbækvej, Industrivej og Vadstedvej i Hammel, som skal forvandles til et boligområde. 

I dag er området, som fremover skal udgøre Dommerparken, et industriområde, hvor der blandt andet ligger en bygning der indtil 2014 husede pålægsfabrikken Delika og før det har været slagteri af flere omgange. 

Den bygning samt flere andre skal i første omgang rives ned, inden byggeriet kan begynde. 

Læs også Delika flytter fra Hammel

Første del af byggeriet - nemlig plejehjemmet - forventes at stå færdig i 2019. Derefter skal der bygges flere boliger. 

Indtil byggeriet går i gang, har Favrskov Kommune givet kommunens ungdomsskole lov til at bruge et gammelt frysehus, hvor der før hang frosne grise, til skaterpark og klatrevæg. 

Tidsplan for byggeriet af Dommerparken

  • Juli 2017 - Nedrivning af de første bygninger starter
  • Oktober 2017 - Byggegrund klargøres til plejecenter, og byggeriet starter
  • Februar 2018 - Etablering af veje, stier og grønne områder starter
  • Sommer 2019 - Beboere flytter ind i nyt plejecenter

Kilde: Favrskov Kommune.