Favrskov: 24 af 25 politikere med i nyt forlig

Favrskov Kommune er stort set enige om budgettet for 2016-2019

Det er kun Enhedslisten, der står udenfor, efter at byrådet i Favrskov Kommune netop er blevet enige om et budget for 2016-2019.

Et budget der indeholder besparelser på knap 36 millioner kroner - en besparelse der stiger til cirka 41 millioner kroner i 2019.

Anlægsbudgettet kommer til gengæld til at ligge på 116 millioner kroner - det skyldes ifølge borgmester Nils Borring (S) en 'solid kassebeholdning'.

- Jeg er naturligvis glad for, at der er blevet plads til et solidt anlægsbudget, men samtidig vil jeg understrege, at pengene går til nødvendige og nyttige anlæg, hvor en stor del af dem på længere sigt skal hjælpe til at reducere driftsudgifterne. Det drejer sig blandt andet om store investeringer i energibesparende foranstaltninger og renovering af vores bygninger, siger borgmesteren i en pressemeddelelse.

Nils Borring giver som flere af sine borgmester-kolleger i Østjylland regeringens omprioriteringsbidrag en stor del af skylden for, at der skal spares for så mange millioner.

- Heldigvis har vi nogle steder kunnet pege på effektiviseringer og omstruktureringer, som ikke umiddelbart forringer servicen mærkbart. Set i det lys er jeg glad for, at der står 24 af byrådets 25 medlemmer bag aftalen om Budget 2016-19, siger Nils Borring.

Blomsten Silkeborg Winnie Christensen

playHvorfor må blomsterbutikker og Normal holde åbent, når Flying Tiger skal være lukket?

akutklinik Grenaa

play Muligt at lukning af akutklinikker forlænges: - Det er rigtig ubehageligt

Kalø Slotsruin vinter

playFrostvejr og solskin lokkede på vinterens koldeste dag

coronaprøve corona

Trods lavt smittetal stiger antal smittede med B117-variant

coronatest coronavirus covid-19 test

Opfordring ser ud til at virke: Testcenter oplever igen stor efterspørgsel

Thomas Pedersen

Før lavede Thomas guidede gåture: Nu bliver han forpustet af at gå ud i sit køkken