Dømt for at skyde bekendt med haglgevær

En 41-årige mand er ved retten idømt ét år og tre måneders fængsel for grov vold, trusler og for at udsætte andre for livsfare

En episode sent mandag den 30. marts har nu givet en ubetinget dom til en 41-årige mand. Her blev der ved en ejendom på Sall Hedevej i Sall nær Hammel affyret flere skud af husets ejer mod fire bekendte, der ankom til stedet.

Det var en konflikt mellem den 41-årige beboer og en 47-årig blandt de ankomne, der var årsagen til skududveklingen.

De har ifølge den nu dømte haft en uoverensstemmelse, der altså udviklede sig voldsomt denne aften. Ofret blev ramt af flere hagl i fødderne, hvilket han i dag stadig har smerter fra.

41-årig fængslet efter skud

- Jeg ønskede den 41-årige dømt for blandt andet grov vold, og for at han havde udsat de fire personer på stedet for fare. Forsvaret gik på, at den tiltalte kun handlede i nødværge, da han følte sig truet af ofret og de tre øvrige personer, forklarer anklager Dorthe Lysgaard.

Dømt for næsten alt

Dommeren valgte at følge anklagerens anbefalinger, og derfor blev beboeren dømt i stort set alle de forhold, som han var sigtet i. Dommen indeholder således straf for både våbenbesiddelse, grov vold, trusler og for at udsætte andre for livsfare.

Eneste punkt, han blev frifundet i, omhandlede en bestemt paragraf under våbenloven, som dommeren ikke mente, der var grundlag for at dømme ham i.

- Jeg er tilfreds med dommen og det faktum, at han blev tildelt en ubetinget straf. Han er blevet dømt i de væsentlige forhold, siger Dorthe Lysgaard.

Den dømte modtog dommen og blev efterfølgende løsladt, og skal på et senere tidspunkt afsone den resterende del af straffen. Han har allerede siddet varetægtsfængslet siden 31. marts.

politibil

Efter flere våbenfund: Politiet opretter to visitationszoner i Aarhus

Liva

Liva er både dansker og amerikaner: - Derfor er det her præsidentvalg helt specielt

Wallpipe Lisbeth

playLisbeth fra Løvens Hule har stor succes – her er opskriften

corona

Britisk mutation kan være mindre smitsom end frygtet

Folkeskole

Alle elever skal gennemføre udskældte test: - Det er en forkert prioritering

20210119-202037-3-1920x1193we

Amerikaner i Østjylland om præsident-skifte: En blanding af glæde og frygt