Verdens hårdeste kapsejlads kommer til Aarhus

Aarhus får en kæmpestor sportsbegivenhed til byen i 2018

Foto: Vicente Miná - Scanpix

Selv om kulturåret da vil være slut, kan Aarhus jo godt forsøge at sætte sig selv på landkortet, når vi når til 2018.

Det er der hermed gjort et forsøg på, når den populære kapsejlads Volvo Ocean Race kommer forbi Aarhus i 2018.

Det sker den 22. juni 2018, hvor bådene vil sejle ind i havnen i Aarhus. 

Læs også Se de flotte billeder fra årets første kapsejlads i Kaløvig

Volvo Ocean Race afholdes altid over flere etaper – mange af dem ekstremt lange og krævende. I samme år, som racet når til Aarhus, er der eksempelvis en etape helt fra Auckland i New Zealand og tværs over den sydlige del af Stillehavet, nedenom stillehaven og med stop i Itajaí i Brasilien.

Det bliver en helt enestående oplevelse. Publikum vil kunne stå på den nye havnefront og på allernærmeste hold kunne følge de imponerende både.

Rabih Azad-Ahmad (R), rådmand

Etapen er 7600 sømil – det svarer til 14.075 kilometer.

- At Volvo Ocean Race tager forbi Aarhus er jo ensbetydende med, at Formel 1 indenfor sejlsport kommer forbi, så det er meget stort. Det skriver sig jo ind i et år, hvor vi i forvejen har den største sejlsportsbegivenhed nogensinde i Aarhus, når der er VM i alle de olympiske bådklasser, så det bliver et meget stort sejlsportår i 2018, siger Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) til TV 2 | ØSTJYLLAND. 

Volvo Ocean Race bliver kaldt for verdens hårdeste kapsejlads, og det er ikke uden grund. Se bare i videoen herunder, som er fra 2015, hvor der senest var Volvo Ocean Race.

Der er sejlet Volvo Ocean Race siden 1973. Dengang hed det Whitbread Round the World Race. Indtil 2006 blev der sejlet hvert fjerde år, men nu er der skruet op for ambitionerne og sejles hvert tredje år. Ruten varierer for hver udgave.

Aarhus er ikke en del af de officielle etaper, men et stop på vejen på den sidste etape mellem Göteborg og Haag. Bådene skal således ind og vende i havnen i Aarhus. 

- Det bliver en helt enestående oplevelse. Publikum vil kunne stå på den nye havnefront og på allernærmeste hold kunne følge de imponerende både. Det bliver på alle måder en fantastisk optakt til et spektakulært sejlsportsår i Aarhus, siger rådmand for kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad (R).

Volvo Ocean Race begynder i den spanske by Alicante i oktober. Dernæst følger 12 stop fordelt på fire oceaner og seks kontinenter. 

00:25

Hør Jacob Bundsgaard (S) tale om Volvo Ocean Race. 

Luk video