V: Vil udlicitere plejehjem

Ser muligheder for udlicitering af flere områder

Gennem de seneste par år har Favrskov udliciteret flere kommunale opgaver.

Det drejer sig blandt andet om områder som rengøring og veje. Kommunen har blandt andet besluttet at privatisere 105 kilometer offentlig vej for at spare penge.

Se: Husejere får vej i gave

Et nyt område, som i fremtiden kan udliciteres, kan ifølge Venstres spidskandidat Anders G. Christensen for eksempel være driften af plejehjem.

Favrskov Kommune skal bygge et nyt plejehjem i Hammel, og her kunne udlicitering være en mulighed:

- Vi er åben for, at den ene halvdel (af plejehjemmet, red.) er privat og den anden halvdel er kommunal, siger Anders G. Christensen (V).

Spidskandidaterne fra de forskellige partier er enige om, at det handler om at få mest muligt for pengene, men ikke alle er enige i, at udlicitering er den rette løsning.

- Vi er bestemt ikke tilhænger af udlicitering. Godt, at man sparer penge, men hvad betyder det for kvaliteten osv. Vi ser det (udlicitering, red.) som et sugerør, der går ned i kommunekassen og tager penge ud af kommunen, siger Peder Meyhoff fra Enhedslisten.

Ifølge Anders G. Christensen (V) er udlicitering dog ikke en uendelig mulighed.

- Det er klart, at folkeskolen er nok ikke lige sådan at udlicitere, men inden for ældreplejen er der mange gode eksempler, hvor det giver tilfredshed hos både borgere og personale, siger Anders G. Christensen (V).