Unge mænd i en gammel bil: Tre venner deltager i Carbage Run

På roadtrip gennem Europa i en gammel spand

Tobias, Jakob og Jesper er venner, og i morgen, søndag, kaster de sig ud i et eventyr sammen gennem Europa. De skal deltage i Carbage Run 2016. Et billøb på 2.500 kilometer hvor det ikke gælder om at komme først - det gælder om at komme i mål i biler, der er mindst 15 år gamle.

De sidste detaljer er ved at være på plads for de tre venner, som udgør Team Supra Hatch, og i morgen drager de mod Padborg og starten på Carbage Run 2016.

- Det bliver pissefedt at komme af sted, vi skal lige fundet ud af det sidste, når vi mødes med de andre i Padborg. Jeg tror ikke, der er nogen af os, der har pakket noget endnu, siger Jesper Skannrup fra Mørke.

En anderledes ferie
Forude venter en rute på 2.500 kilometer på fem dage gennem otte forskellige lande og med opgaver undervejs, som deltagerne skal løse.

- Det er ferie på en anden måde, end man er vant til. Vi kører jo ikke bare ned af motorvejen, vi skal jo ud på nogle småveje og ud og se det, man ikke normalt vil se, siger Tobias Berggren fra Randers.

Bilen, en Toyota Starlet, er fra 1993, og de tre kammerater har købt den for 3.500 kroner. Siden er der brugt tre måneder på at gøre den helt klar til den lange tur. Tre sjove og hyggelige måneder, selvfølgelig.

Løbet handler ikke om at komme først over målstregen. Bilernes tilstand taget i betragtning handler det nærmere om at få alle med over målstregen. Men selvom bilen efterhånden har nogle år på bagen, så er vennerne fortrøstningsfulde.

- Om ikke andet, så laver vi den på vejen. Vi skal nok få den til at køre, lyder det.

Og så hjælper det nok også på det, at to af dem uddannet mekanikere.

I tv-indslaget øverst på siden kan du møde de tre kammerater og deres Toyota Starlet og høre mere om turen gennem Europa.

corona test

Næsthøjeste smittetal: Yderligere 1367 coronatilfælde i Danmark

Vangdalen Randers

Stribevis af småbrande: Beboere frygter det går galt

Breaking
corona test podning

Styrelse: Flere skal selvisoleres og testes efter tæt kontakt til smittet

Sigurd har siden april været igennem diverse undersøgelser for at få svar på, hvad han fejler

Hvad er der galt med min baby? Mor søger hjælp

parkeringsbøde parkeringsafgift p-bøde p-afgift parkering

Kommune vil sprede handlen: Undgå trængsel og larm og få gratis parkering

Anne-Mette Jensen blev onsdag udsat for et tricktyveri

Anne-Mette udsat for tricktyv - men så tog en gruppe mænd affære