Unge hjemløse får herberg i Aarhus

Nu får de unge hjemløse tag over hovedet

Foto: Google Street View

Der er 668 hjemløse i Aarhus kommune, af dem er næsten halvdelen i alderen 18 til 29 år. Derfor får byen nu et herberg specielt til unge hjemløse.

- I første omgang er det vigtigt, at de får et tag over hovedet. Men derefter er det også vigtigt, at de får noget hjælp til at komme videre. Derfor får de her noget kyndig og professionel hjælp til det, siger rådmand for Sociale forhold og Beskæftigelse, Thomas Medom (SF).

Christina var hjemløs: Sådan overlevede jeg vinteren på gaden

Aarhus er den kommune med flest unge hjemløse i landet. Kommunen ligger langt over landsgennemsnittet, der viser, at 33% af de hjemløse er unge mellem 18 og 29 år. Thomas Medom har et bud på, hvorfor det forholder sig sådan.

- I Aarhus har vi kæmpe mangel på boliger. Specielt boliger til unge. Selv når vi bygger sociale boligbyggerier, er der en alt for høj husleje. og så er der en høj tilstrømning af specielt udenlandske hjemløse. Næsten 40% af alle hjemløse i Aarhus er udenlandske, siger Thomas Medom.

Herberget får adresse i Malmøgade i det nordlige Aarhus, der vil være plads til 14 personer. Herberget åbner den 15. februar. Tilbuddet er til unge mellem 18 og 25 år.