Unge flytter ind på plejehjem: Godt med lidt gang i den

Seks unge skal snart bo side om side med beboerne på Plejecenter Abildgaard i Aarhus

72-årige Ester Nielsen synes ofte, at tiden føles lang på plejehjemmet Abildgaard, og den eneste larm, hun møder i hverdagen, kommer fra fjernsynet. Det bliver der nu lavet om på. Seks unge studerende flytter nemlig ind og skal skabe liv.

- Det er sjovt at få nogle unge mennesker ind, for vi gamle er nok lidt for tossede. Det er dejligt, at de kommer, så vi kan snakke om det ene og det andet, og vi kan nok også lære dem lidt, siger Ester Nielsen om udsigten til de nye naboer.

Det er blandt andet gennem Aarhus Kommune, at ordningen er sat i søen, og herfra er forventningerne store.

- Er der noget vi kan lære af hinanden og glæde hinanden med? Det bliver spændende at få svar på, lyder det fra Rådmand for Sundhed og Omsorg, Jette Skive (DF).

Se her hvad en gruppe unge kollegiebeboere siger til initiativet, og hør om de selv kunne finde på at flytte ind på plejehjemmet. 

De seks unge, der endnu ikke er udvalgt, får et gratis sted at bo og mad hver dag. Til gengæld skal de underholde og gøre en social arbejdsindsats på plejecentret én time om dagen. Alt sammen i tæt samarbejde med personalet på centret.

- Nogle gange må der gerne være lidt gang i den. Faktisk er der borgere, som vil have det, siger plejehjemslederen Charlotte Sørensen.

For at de unge ikke generer de ældre beboere, vil der blive lavet et sæt husregler til gavn for alle parter.

Du kan se mere om projektet i videoen øverst i artiklen.   

FOAs formand i Aarhus, Inge Jensen Pedersen, har visse betænkeligheder ved projektet. Se mere her.