Ulykkelig gas-direktør: Ingen grund til at være nervøs

Hos HMN GasNet er man ulykkelige over eksplosionen i Stjær

Det blev i dag, onsdag, slået fast, at et læk i en gasledning var grunden til, at et hus i Stjær eksploderede i sidste uge.

- Det er en helt igennem ulykkelig sag. Vi er ret klar over, hvad der er foregået. En stikledning har ligget sammen med højspændingskablet, som var defekt. Det har så udviklet så meget varme og har smeltet stikledningen, siger direktør i HMN GasNet, Søren Hylleberg Sørensen, til tv2oj.dk. 

Læs også Eksplosion i Stjær: Læk på gasledning var skyld i dødsulykke

Søren Hylleberg Sørensen fastlår, at der er tale om en helt ekstraordinær situation, men alligevel vil gasfirmaet nu iværksætte en undersøgelse af stikledninger, der også ligger sammen med højspændingskabler.

- Selvom det er en meget ulykkelig hændelse, er der ingen grund til at være nervøs, hvis man bor i området. Vi betragter det som en ekstraordinær situation, og vi har ikke set noget tilsvarende i lang tid, siger Søren Hylleberg Sørensen.

Google Maps

En 87-årig kvinde, der boede i huset, omkom i forbindelse med ulykken, hvor et højspændingskabel smeltede en gasledning, så der kunne sive gas ind i huset, hvilket førte til ekspolsionen, som kunne høres og mærkes i det meste af den østjyske landsby tæt på Galten i Skanderborg Kommune.

Søren Hylleberg Sørensen ønsker ikke at kommentere på, hvem der har ansvaret for ulykken. 

00:47

I videoen, som Palle Hansen har filmet, kan du se billeder fra arbejdet med at klarlægge årsagen til eksplosionen.

Luk video