16-årig havde ikke nogen forklaring på kast mod motorvej

16-årig erkender at have kastet en spraydåse ned på motorvej. Han er varetægtsfængslet i surrogat i 14 dage

00:18

Onsdag eftermiddag blev tre mænd anholdt i Tilst ved Aarhus. En lille kvarter før havde et vidne set én af de tre unge mænd kaste en spraydåse ud fra motorvejsbroen ved Gammel Viborgvej.

Vidnet kontaktede politiet med oplysninger om den bil, de tre mænd blev set køre i. Derfor kunne politiet anholde de tre mænd på henholdsvis 16, 17 og 18 år på Mosealleen i Tilst blot et kvarter efter anmeldelsen fra vidnet. De tre anholdte er alle fra lokalområdet.

To af de unge er torsdag morgen løsladt, mens den 16-årige blev fremstillet i grundlovsforhør. Her blev han varetægtsfængslet i surrogat i 14 dage. Det betyder, at han de næste to uger opholder sig på en institution for unge under 18 år.

Læs også Dødsens farligt stenkast fra motorvejsbro i Silkeborg

- Den 16-årige erkendte at have kastet spraydåsen. Han forklarede, at han ikke havde til hensigt at ramme nogen, og at det ikke var aftalt, siger Pernille Jørgensen, anklager hos Østjyllands Politi.

- Han havde ikke rigtig nogen forklaring på, hvorfor han kastede spraydåsen fra passagersædet inde i bilen.

Den 16-årige er ikke tidligere straffet og kærede ikke afgørelsen. Dermed har Østjyllands Politi så 14 dage til at finde eventuelle vidner, der har set kastet eller set nogen, der er blevet ramt af spraydåsen. Spraydåsen fandt Østjyllands Politi efterfølgende på motorvejen.

- Jeg forventer, at der bliver rejst tiltale hurtigst muligt, siger Pernille Jørgensen.

Strafferammen er helt op til otte år.

- Der er vi ikke i nærheden af. Det bliver en afvejning af omstændighederne i sagen og retspraksis på området. Men der er en forventning om, at det kan give mindst 60 dage, men den del er vi ikke kommet til endnu, siger Pernille Jørgensen.

Endnu et kast
I løbet af de seneste uger, har der været flere tilfælde af kast fra motorvejsbroer rundt omkring i landet.

For lidt over to uger siden oplevede en vagt fra Vejdirektoratet, at der blev kastet sten mod hans bil ved det nye stykke af Silkeborgmotorvejen. Det fik lokalpolitiet i Silkeborg til at bede offentligheden om hjælp for at finde de skyldige

Du kan se video af motorvejsbroen ved Gammel Viborgvej øverst i artiklen.

Motorvejsbroen ved Gammel Viborgvej