Dødsens farligt stenkast fra motorvejsbro i Silkeborg

Ukendte gerningsmænd kastede ved midnatstid kilotunge sten ned mod en bil fra en motorvejsbro i Silkeborg

Lokalpolitiet i Silkeborg har mandag morgen modtaget en anmeldelse om et stenkast fra en bro, der går henover den nye Silkeborg-motorvej. Det skriver TV MIDTVEST.

Ved midnatstid søndag aften kørte en vagt fra Vejdirektoratet på den stadig lukkede motorvej. Fra en bro ved Østre Ringvej i Silkeborg blev der kastet tre sten på henholdsvis 8-10 kilo samt to mindre sten på under et kilo mod bilen, men ingen af dem ramte. 

Vagten så flere personer på broen og satte efter dem i bil, men det lykkedes ham ikke at finde dem. Fagkoordinator i efterforskningen hos Lokalpolitiet i Silkeborg, Mette Therkildsen, oplyser, at der angiveligt er tale om fire drenge i 16-årsalderen og to piger på samme alder.

Stenkast gav dødsulykke i Odense
- Det her er dødsens farligt. Vi har senest set det i Odense, hvor en tysk turist døde, efter en person kastede sten ned fra en motorvejsbro, hvorefter bilen forulykkede, siger Mette Therkildsen til TV MIDTVEST. 

Her dræbte en sten kastet fra en motorvejsbro en tysk kvinde i bil. Hun var i selskab med sin mand, der er hårdt kvæstet efter episoden, samt deres 5-årige søn, der er sluppet med skrammer. Den 36-årige mand er i kritisk, men stabil tilstand. 

Politiet opfordrer på det kraftigste de unge mennesker på broen i Silkeborg til at henvende sig. Vidner, der skulle have set noget på eller omkring motorvejsbroen ved midnatstid, bedes ligeledes tage kontakt til politiet på 114.