Svingbane på Ringgade lukker indtil juni: Der skal skabes mere plads

En venstresvingsbane på Vestre Ringgade i Aarhus skal forlænges. Svingbanen lukkes derfor indtil midten af juni

Foto: Colourbox / Google Street View

Vestre Ringgade er en af de mest travle veje i Aarhus i myldretidstrafikken. Derfor påbegynder kommunen nu en forlængelse af den sydgående venstresvingsbane ved krydset Vestre Ringgade og Silkeborgvej.

- Vi gør det her for at skabe noget mere kapacitet på Ringgaden, så vi kan få flere bilister igennem krydsene, og så der forhåbentligt bliver mindre kø, siger Klaus Braad, der er projektleder i Teknik og Miljø.

Læs også Farvel til de sindssyges kirkegård: Ane forsøgte at kvæle folk med sit forklæde

Vi gør det her for at skabe noget mere kapacitet på Ringgaden, så vi kan få flere bilister igennem krydsene, og så der forhåbentligt bliver mindre kø.

Klaus Braad, projektleder, Teknik og Miljø

Svingbanen bliver forlænget med cirka 30 meter. Vejarbejdet begynder mandag morgen og forventes afsluttet i midten af juni. I den periode vil svingbanen være lukket.

- Det har den indflydelse, at bilisterne skal finde en anden vej - eksempelvis ned ad Viborgvej. Men arbejdet bliver afskærmet med autoværn, og der bliver sat skilte op med omkørsel ved Viborgvej, som skal lede bilisterne hen på alternative ruter, siger Klaus Braad og tilføjer:

- Jeg tror ikke, det kommer til at betyde noget for de ligeudkørende i nordgående og sydgående retning. Det er kun venstresvingsbanen, og de bilister der normalt bruger den, der vil blive henvist til andre veje, siger han.

Her ses en illustration af, hvor på Vestre Ringgade svingbanen lukkes. Foto: Aarhus Kommune - Teknik og Miljø

Vejarbejdet sker i forbindelse med et større projekt med udvidelse og forbedringer på Ringgaden, som byrådet har sat i værk, for at sikre en god sammenhæng og trafikafvikling mellem havnen og midtbyen.

Byrådet har afsat 77 millioner kroner til at styrke fremkommeligheden på Ringgaden, hvor indsatsen bliver fordelt på en række projekter ved Ringgaden - heriblandt dette projekt.

Læs også Akut overbelægning på hospitaler: - Det er helt usædvanligt