Svært at sælge brugte rådhuse

Randers Kommune har forsøgt at sælge tre tidligere rådhuse, men ingen købere har meldt sig med et bud, som kommunen vil acceptere.

Selv om der er godt gang i handlen med huse og ejendomme, så er de tre overflødige rådhuse i Randers Kommune endnu ikke blevet solgt. De blev sat til salg for højeste bud i marts.

- Men der kom ikke nogen tilfredsstillende bud, siger ejendomsmægler Ane Lundemose, Nybolig Erhverv, til Randers Amtsavis.

Derfor er de tre bygninger i Langå, Tvede og Fårup blevet sat til salg for henholdsvis otte, fire og otte millioner kroner, skriver avisen.

Ifølge Ane Lundemose er der dog en dialog i gang med mulige købere af rådhusene i Langå og Fårup, og hun forventer, at der er en afklaring omkring rådhuset i Fårup først i august.

Den offentlige vurdering af de tre rådhuse er på over 50 millioner kroner. Men Randers Byråd har aldrig forventet at få et beløb i denne størrelsesorden ind på salget af de tre bygninger, fortæller viceborgmester Anders Buhl-Christensen, der vikarierer for borgmester Henning Jensen Nyhuus, mens denne er på ferie.

Den offentlige vurdering foretages af Skat. Når vurderingen er væsentligt højere end den forventede salgspris, hænger det nok sammen med, at bygningerne, da de blev vurderet, blev anvendt til kontor, mener Anders Buhl-Christensen.

Lige nu står bygningerne tomme, men kommunens folk sørger for at passe og pleje både ejendomme og omgivelser. Anders Buhl-Christensen er lidt overrasket over, at det endnu ikke er lykkedes at sælge bygningen i Fårup, der ligger tæt ved motorvejen, skriver Randers Amtsavis.