Surt show: BSV-spiller sorteret fra inden VM-testkampe

Nikolaj Markussen er ikke med i den bruttotrup på 20 spillere, som skal spille testkampe før håndbold-VM

Foto: Bo Amstrup - Scanpix

Foto: Henning Bagger - Scanpix

1 af 2

BSV-spilleren Nikolaj Markussen er ikke længere med i den bruttotrup på 20 spillere, som møder ind til VM-forberedelse senere i december.

For to dage siden udtog landstræner Gudmundur Gudmundsson en bruttotrup på 28 spillere, og her var blandt andre Markussen med. Det er den formstærke bagspiller fra Bjerringbro-Silkeborg (BSV) ikke længere.

Også stregspillerne Anders Zachariassen og Alexander Lynggaard samt fløjen Magnus Bramming er sorteret fra truppen på 20 mand. 

Læs også BSV forlænger med stregspiller

Herrelandsholdet rejser 11. januar til Paris for at spille VM i Frankrig, hvor truppen skal justeres ned til 16 spillere.

Forinden venter træningsturneringen Bygma Cup, som spilles i Aalborg, Skjern og Aarhus. Her bliver modstanderne Ungarn, Egypten og Island.

- Vi glæder os til at blive samlet igen og gå i gang med forberedelserne til VM.

- Vi har ikke så lang tid, for afrejsen til slutrunden ligger tidligere end normalt, så jeg er meget glad for, at vi skal spille Bygma Cup på hjemmebane, så vi ikke skal bruge tid på at rejse. 

Læs også Superskytten Markussen fortsætter i BSV til 2020

- Det er lykkedes os at få tre meget stærke og meget forskellige hold til de tre testkampe.

- Og det er særdeles vigtigt i forberedelserne til et VM, hvor vi kommer til at møde forskellige spillestile, siger Gudmundsson i en pressemeddelelse.

Herrelandsholdet møder ind i Aarhus 28.-30. december og igen 2.-11. januar.

Danmarks første VM-kamp spilles 13. januar. 

  Foto: Henning Bagger - Scanpix