Strip-sag: Politiet forstår afgørelse

Statsadvokat har tilkendt erstatning til FCK-fans, der blev tvunget til at tage tøj af. Østjyllands Politi beklager episoden.

En gruppe FCK-fans var i april taget til Århus for at se AGF-FCK. Undervejs blev en bus med 50 FCK-tilhængere stoppet og ransaget. Desuden måtte en del af fansene smide tøjet og stå ganske nøgne foran vildtfremmede mennesker.

Den praksis var forkert, vurderer Statsadvokaten og har derfor tildelt fansene en erstatning på 2.200 kroner for frihedsberøvelse, mens de personer, som også blev tvunget til at smide tøjet, får yderligere 1.000 kroner.

Ved aktionen fandt Østjyllands Politi faktisk stoffer i bussen, men man har ikke været i stand til at sigte nogen, og det er derfor, at Statsadvokaten har vurderet aktionen som "frihedsberøvelse".

- Jeg kan sagtens forstå afgørelsen. Vi kan jo ikke bevise, hvem der har ejet det stof, som vi har fundet i bussen. Vi har bevisbyrden, og vi har ikke kunne bevise, hvem der var ejermænd i forhold til stofferne. I forhold til afklædingen har vi jo selv tidligere meldt ud, at det vil ikke gentage sig. Det var en fejl, og det beklager vi, siger chefpolitiinspektør Bent Preben Nielsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Episoden fandt sted den 19. april.