Slut med pegefingre i sundhedsdebat

Rådmand vil snakke om sundhed på ny måde

Det sunde liv skal være hele livet, og ikke kun noget med grøntsager og motion, mener sundhedsrådmanden

Det skal være slut med de løftede pegefingre i sunhedsdebatten. Borgerne i Aarhus gider ikke høre flere moralprædikener om motion og grøntsager, men vil gerne diskutere det sunde liv som helhed.

- Vi har vænnet os til at snakke om sundhed, som om sundhed er et mål i sig selv. Altså: at vi skal dyrke motion og spise grøntsager, alene fordi det er sundt. Men borgerne ser anderledes på det. Det må gerne være rart og sjovt, og der skal ikke være løftede pegefingre involveret, siger sundhedsrådmand Dorthe Lausten (SF) i en pressemeddelelse.

For at få inspiration til en ny sundhedspolitik har Aarhus Kommune spurgt efter gode ideer fra borgerne via hjemmeside og spørgeskemaer og der er foreløbig kommet 500 forslag.

Besvarelserne rummer blandt andet forslag om flere vandposter på offentlige steder, indretning af en voksenlegeplads for alle og mulighed for at lave gymnastik ved udvalgte stoppesteder. De mange forslag har fået rådmanden til at fundere over hidtidig praksis:

- Måske har vi dummet os, når vi igennem alle årene har fokuseret snævert på at tale om sundhed som en isoleret del af livet i stedet for at løfte blikket op, og se på dét som er dejligt i livet: At det smager godt, at man griner, at man er sammen med venner og familie, og at man får mere selvtillid, siger sundhedsrådmanden.

Borgernes forslag og kommentarer vil indgå i debatten ved et borgermøde på torsdag eftermiddag 18. august.