Sløv start på boligtilskud

Sådan får du fat i tilskuds-kronerne

03:01

Direktør i firmaet Henning Mortensen, Hans Mortensen sammen med statsminister Lars Løkke Rasmussen

1 af 2

Borgerne har tilsyneladende ikke haft travlt med at ringe efter håndværkerne trods etableringen af den nye boligtilskudsordning, boligjob.dk, der blandt andet skal modvirke sort arbejde.

Fagforeningsfolk taler om en begrænset effekt og håndværksmestrene er også tilbageholdne, mens statsministeren rejser land og rige rundt for at promovere ordningen. I dag var han nået til Silkeborg, og han ønskede ikke at gå ind i en konkret vurdering af ordningen på nuværende tidspunkt.

- Den har været i gang i 20-21 dage, og den skal foreløbig køre i to og et halvt år, så jeg synes at det er for tidligt at vurdere på den, siger Lars Løkke Rasmussen (V) til TV 2 | Østjylland. 

- Vi har netop villet undgå ketchup-effekten, hvor ansøgningerne vælter ind i en kort periode. Vi satser på en mere langsigtet effekt, sagde han.

Der  kan opnås tilskud til service og vedligeholdelses- og istandsættelsesarbejde i eget hjem. Det gælder både for ejere og lejere (og beboere i andelsboliger)  

Betingelserne er:
- En entydig angivelse af sælger/leverandør inklusiv CVR-nummer eller CPR-nummer.
- En angivelse af hvad der er udført samt prisen
- En opdeling i materialer og lønomkostninger.
- Perioden for arbejdets udførelse, herunder at det er efter 1. juni 2011.

Der er tale om en forsøgsordning som indtil videre løbere fra 1. juni 2011 til 31. december 2013, ordningen gælder altså 2,5 år. Meningen er, at det skal være billigere for danskerne at få udført serviceydelser i og omkring boligen.

Ordningen gælder både serviceorienterede job, men også håndværksmæssige job.

Der kan være tale om vinduespudsning, børnepasning, rengøring og havearbejde eller Håndværksmæssig ydelser. Her kan der være tale om vedligeholdelse, istandsættelse og forbedring af boligen. Det er meget bredt, hvilke ydelser, der er omfattet.

Læs mere om ordningen på SKAT?s hjemmeside her.

Se detaljer om ordningen på hjemmesiden boligjob.dk