Slagterelever konkurrerer om at blive byens bedste

10 gourmetslagterelever fra Aarhus Tech dyster i dag om titlen som skolemester 2016

01:38

Der er fokus på korrekte udskæringer, pæne præsentationer og kreative opskrifter, når der onsdag dystes om at blive Aarhus’ bedste slagterelev. En af de dygtige deltagere er Jeppe Jeppesen, og han håber på en god placering, om end eleven er bevidst om det stærke felt.

- Jeg har lavet en god slagplan, og det tror jeg, er vigtigt, siger Jeppe Jeppesen til TV 2 | ØSTJYLLAND kort inden konkurrencestart kl. 10.

Læs også Se hvordan det lokale gymnasium klarer sig

Der er flere ting, som slagtereleverne bliver bedømt på.

- Eleverne skal i vise, at de mestrer forskellige discipliner inden for gourmetslagteri. Eksempelvis bliver de bedømt på, om deres udskæringer af skinke, okse- og kyllingekød er skåret så præcist som muligt. Samtidig skal de også vise, at de formår at præsentere og pynte kødet på fade, så det ser appetitligt ud for kunderne, fortæller Henrik Hjarsbæk, der udover at være underviser på Skolen for trends og gastronomi på Aarhus Tech også er dommer i konkurrencen.

Jeppe Jeppesen føler sig godt tilpas i disciplinerne, men det gør også mange af konkurrenterne.

- Jeg kan godt se, at mine klassekammerater også er rigtig dygtige, lyder det fra eleven.

Læs også Alt for få unge østjyder vælger en erhvervsuddannelse

Ud over titlen som byens bedste gourmetslagterelev kæmper eleverne også om en plads ved DM i Skills 2016, hvor elevrepræsentanter fra alle landets erhvervsskoler konkurrerer mod hinanden. Det er både 1. og 2. pladsen fra det lokale skolemesterskab, der sikrer sig en af de eftertragtede finalepladser.

Du kan se klip fra dagens konkurrence i videoen øverst på siden.