Skyderi på åben gade og vold udløser 14 års fængsel

22-årig mand fra Aarhus er idømt 14 års fængsel for at have skudt med maskinpistol og for voldeligt overfald

Foto: Local Eyes

Foto: Google Maps

1 af 2

En 22-årig aarhusiansk mand skal 14 år bag tremmer for at have affyret seks dræbende skud med en maskinpistol på åben gade i det sydlige Randers.

Skudepisoden fandt sted 29. februar ved Højtoftegade, og tirsdag eftermiddag har Retten i Aarhus idømt Alexander Skjødt Christiansen 14 års fængsel i sagen.

Skuddene ramte en 26-årig mand i benene og i underlivet. Han blev indlagt til behandling for sine kvæstelser, men afgik ved døden 25. april.

Læs også 22-årig kendt skyldig: Skød 26-årig mand med maskinpistol

- Der er lagt vægt på sagens karakter og grovhed, siger retsformand Tina van Steen, da hun tirsdag eftermiddag afsiger dom i sagen.

Ud over 14 års fængsel skal den dømte betale sagens omkostninger, ligesom han skal betale en erstatning til de pårørende til den afdøde.

Han skal også betale erstatning til en 23-årig mand, som blev overfaldet i juni 2015 på en parkeringsplads ved Tilst.

Læs også Narkogæld årsag til skuddrab i Randers

 Her er retten kommet frem til den konklusion, at den 22-årige var en af to gerningsmænd, som overfaldt den 23-årige, som sad i en bil.

Den dømte har nægtet sig skyldig.

Han har afvist at afgive forklaring om skudepisoden, og den forklaring, han har givet om det voldelige overfald i Tilst, er af retten blev tilsidesat som utroværdig.

Forsvarer Jan Schneider oplyser, at dommen vil blive anket til landsretten.