Skole advarer mod suspekt mand på legepladsen

Kristrup Skole i Randers har sendt en advarsel ud til forældrene, efter en ukendt mand i torsdags opsøgte et barn på skolen

En ukendt mand opsøgte en lille pige på Kristrup Skole i torsdags. Skolen ligger i den sydlige del af Randers. Foto: Google Street View

En ukendt mand opsøgte en lille pige på Kristrup Skole i torsdags. Skolen ligger i den sydlige del af Randers. Foto: Google Maps

1 af 2

- Vi har desværre oplevet, at en ukendt mand har opsøgt en af vores elever på legepladsen i SFO-tiden.

Sådan lyder det indledningsvis i et brev fra skoleleder på Kristrup Skole, Anne-Marie Vitting Christensen, adresseret alle forældrene på skolen. Man frygter, at en børnelokker er på spil. 

Det var i torsdags, at manden efter normal skoletid spurgte en pige fra 0. årgang, om hun ville med ham hjem for at få en cola. Heldigvis afviste pigen manden og løb sin vej.

Det er rigtig skræmmende og kommer meget tæt på.

Michelle Chluba

- På skolen er der nu skærpet tilsyn ude både i frikvarterne og i SFO-tiden. Klassernes lærere tager desuden en samtale med eleverne i alle klasser, om hvordan de skal reagere, hvis de bliver kontaktet af en fremmed voksen, skriver lederen videre i brevet.

En af de forældre, der har fået advarslen, er Michelle Chluba, som har et barn i 1. klasse.

Skal ud til alle forældre

- Det er rigtig skræmmende og kommer meget tæt på. Nu er det vigtigt at få advarslen ud til alle forældre i Randers, så de kan være opmærksomme, siger Michelle Chluba til TV2 ØSTJYLLAND.

Kristrup Skole opfordrer forældrene til at tage en snak med deres børn, om hvordan de skal reagere over for en fremmed, og samtidig påpeger skolen, at det er vigtigt, der ikke skabes unødig frygt.

Læs også Højesteret skærper dom: Pædofil østjyde idømmes forvaring

Østjyllands Politi bekræfter over for TV2 ØSTJYLLAND, at man er orienteret om episoden og har fået en anmeldelse.

- Hvis I eller jeres barn oplever noget tilsvarende uden for skoletid, bedes I kontakte politiet, slutter brevet fra Kristrup Skole.

TV2 ØSTJYLLAND er kommet i besiddelse af brevet, som du kan se herunder: 

  Foto: Privat