Skat og grundskyld stiger i Odder

15 ud af 18 byrådsmedlemmer står bag budgetforlig i Odder kommune.

Næste år stiger skatten med 0,8 procentpoint, grundskyldspromillen stiger med 4, og vandafledningsafgiften bliver sat også i vejret. I alt er der blevet råd til nye serviceudgifter for 7,5 mio. kr.

Størstedelen af byrådet står bag forliget. Kun De Konservative og løsgængeren Bruno Møller står indtil videre udenfor.

- Jeg er rigtig glad for, at vi har fået et rimeligt bredt forlig. Det er selvfølgelig beklageligt, at vi har set os nødsaget til at sætte skatten op, men det er nødvendigt for at vi fortsat kan være en kommune med et fornuftigt serviceniveau, og derfor tror jeg borgerne vil have forståelse for forhøjelsen, siger Venstre-borgmester Niels-Ulrik Bugge

Han mener, at en væsentlig del af skatteforhøjelsen skyldes, at Odder Kommune ikke har fået fuld økonomisk kompensation for alle de nye opgaver kommunen overtog fra nytår.

Serviceudvidelserne for i alt 7,5 mio. kr. sker for eksempel på folkeskoleområdet, der får en mio. kr. til en udviklingspulje og en konsulen, der skal styrke fagligheden. Også daginstitutionsområdet får en udviklingspulje.

Administrationen får 1,4 mio. kr. ekstra, og der bliver 1 mio. kr. til kompetenceudvikling af medarbejderne på alle områder. Handicapområdet får 1,4 mio. kr. til hjælpemidler, og det skyldes, at kommunen har overtaget en lang række nye opgaver.