Silkeborg-film er ude af kapløb om Oscar-statuette

"Du forsvinder" optaget i Silkeborg får ikke chancen for at løbe med en Oscar. Men det gør svenske "The Square" med dansk islæt

Nikolaj Lie-Kaas (tv) og Trine Dyrholm er hovedrolle-indehaverne i den indstillede film. I videoen her får de en Silkeborg-quiz i forbindelse med premieren på "Du forsvinder".

Den danske film "Du forsvinder", som er optaget i Silkeborg, er ikke længere med i opløbet om en Oscar for bedste ikke-engelsksprogede film.

Instruktøren Peter Schønau Fogs drama "Du forsvinder" med Nikolaj Lie Kaas og Trine Dyrholm i hovedrollerne var indstillet til at være årets danske bud på en af de prestigefulde filmpriser. Men fik altså ikke chancen.

Læs også Danmark indstiller Silkeborg-film til en Oscar

Det står klart, efter at Oscarakademiet fredag har offentliggjort de ni film, der er udpeget til at dyste om at være blandt dem, der får en egentlig nominering i kategorien. Det skriver nyhedsbureauet AP.

Årets Oscar-uddeling bliver dog ikke helt uden dansk islæt. Den svenske film "The Square", som har danske Claes Bang i hovedrollen, er blandt de ni udvalgte film.

Læs også Gymnasie-elever laver film om moralske tømmermænd

De endelige nomineringer, der typisk består af fem film i kategorien, udpeges 23. januar.

Selve oscaruddelingen finder sted for 90. gang næste år og løber af stablen ved et gallashow i Los Angeles 4. marts 2018.