SIF'ere om gruppe: AaB er stærkest - vi glæder os til AGF

AaB har givet Silkeborg store klø i dette forår, men samtidig venter der spændende lokalopgør mod AGF

03:16

Superligaens grundspil fandt sin afslutning i går, og dermed kom det på plads, hvilke seks hold, der skal spille om medaljer og hvilke otte, der skal kæmpe om overlevelse.

 

Silkeborg IF's gruppe i nedrykningsspillet:
AaB, 33 point
SILKEBORG IF, 30 point
AGF, 25 point
Viborg FF, 25 point

 

- Som udgangspunkt tænker jeg, at det er godt for os. Det ville jeg gerne have solgt den for inden grundspillet, siger Mikkel Vendelbo inden han fortsætter. 

- At have et forspring på fem point over seks kampe, det er et okay udgangspunkt.

Modgang kan blive en fordel

Silkeborg IF sluttede efteråret af som en af rækkens helt store, positive overraskelser, men i foråret har klubben flere gange fået ørene i maskinen.

To gange på en uge tabte man til AaB med sammenlagt 0-8, og i forrige runde moste FC Nordsjælland silkeborgenserne i Farum. 

Silkeborg IF tabte i weekenden med 1-3 hjemme mod de danske mestre fra FCK. Foto: Bo Amstrup - Scanpix

De resultater kan dog have givet holdet en værdifuld erfaring, mener manager Peter Sørensen.

AaB har set stærke ud mod os, og dem har vi haft vores problemer med.

Emil Scheel, SIF-spiller

- Vi har spillere, som bliver bedre og bedre, og som nu også i den sidste tid har mærket lidt modgang. Vi har tabte nogle kampe efter længe ikke at have tabt. Og det har selvfølgelig gjort lidt ondt, men det kan jo være, det har modnet lidt også, det tror jeg, siger Peter Sørensen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

De to afklapsninger på henholdsvis 0-3 og 0-5 til de kommende gruppemodstandere fra AaB betyder, at Emil Scheel ser nordjyderne som værende stærkest i gruppen.

- AaB har set stærke ud mod os, og dem har vi haft vores problemer med, siger kantspilleren.

Men når styrkeforholdet skal måles op, så kommer hans eget hold ind på andenpladsen i gruppen. 

Silkeborg-spilleren Emil Scheel glæder sig til at møde sin tidligere klub, AGF.

- Det er et rigtigt billede af styrkeforholdet i øjeblikket, at AaB måske lige ligger en tak foran os, men det er også min vurdering, at vi har været bedre end de to andre set over en længere periode.

Glæder sig til AGF

Både Peter Sørensen og Emil Scheel har en fortid i AGF - i øvrigt ligesom angriber Davit Skhirtladze - og derfor ser de to da også ekstra meget frem til opgørene mod aarhusianerne.

- Nu havde vi glæden af at kunne slå dem på hjemmebane og kunne se den eufori, der var i byen og på stadion umiddelbart efter. Så jeg håber, vi kan gøre kunsten efter, siger Emil Scheel.

Med et svagt grin lyder det korte svar fra Peter Sørensen til det faktum, at han nu får fornøjelsen af sin tidligere klub to gange. 

- Ja, det tager vi med.

I videoen øverst i artiklen kan du se mere om silkeborgensernes syn på de kommende modstandere i kampen om at undgå nedrykning.