SIF er rykket op

Klar til Superligaen: Fejl giver tre point

Silkeborg IF fik fredag en skrivebordssejr, og det betyder, at klubben er rykket op i Superligaen.

Baggrunden er, at Vendsyssel FF i mandags brugte en ulovlig spiller i kampen mod Silkeborg IF, som Vendsyssel vandt med 1-0.

Vendsyssel FF skiftede i mandags Thomas Hansen på banen i kampen mod Silkeborg IF, da der manglede tre minutter af opgøret, men det måtte den ikke, og derfor får Silkeborg IF en sejr ved skrivebordet.

Thomas Hansen havde spillet for Vendsyssels hold i Danmarksserien fredag den 23. maj. Kampen mod Silkeborg IF blev spillet den efterfølgende mandag, men fordi den var rykket fra søndag til mandag på grund af tv, tæller den som en søndagskamp.

- En spiller er ikke spilleberettiget i turneringen, hvis spilleren samme spilledag har deltaget i en anden turneringskamp. Følgende dage betragtes som én og samme spilledag: Fredag / lørdag / søndag, lyder det ifølge reglerne.

Derfor var det ulovligt, at Thomas Hansen blev skiftet ind.

I Vendsyssel FF ærgrer de sig over situationen, men her er det ikke sikkert, at man ønsker at anke afgørelsen.

Vendsyssel har dog mulighed for at anke afgørelsen, som DBU's disciplinærudvalg har truffet fredag eftermiddag, men det lader dog ikke umiddelbart til at blive aktuelt.

- Det betyder, at vi taber kampen med 3-0. Det betyder desværre også, at vores situation i bunden af rækken forværres, skriver Vendsyssels sportschef, Jacob Krüger, på klubbens hjemmeside.

Afgørelsen kan skriftligt indbringes for Fodboldens appelinstans inden 2 uger efter modtagelsen af afgørelsen.