SF i Randers: Drop skatteaftalen

Kræver at SF træder ud af skatteaftale

SF's lokalafdeling i Randers vil have SF til at træde ud af den skatteaftale, som folkesocialisterne har lavet med Venstre, Konservative, Socialdemokraterne og De Radikale. Aftalen er ganske enkelt for asocial, mener SF'erne i Randers, som er klar til at betale prisen for at bryde forliget.

- Det er ikke SF-politik at sende regningen for krisen til de arbejdsløse. Slet ikke. Det ligger faktisk så langt fra vores politik, at jeg mener, vi er nødt til at træde ud af forliget, siger Alice Mølbæk, formand for SF i Randers Kommune i en pressemeddelelse.

Og hun står ikke alene med den holdning. Faktisk er hele lokalafdelingens bestyrelse så utilfreds, at den er klar til at ofre SF's plads i regeringen. Sådan besluttede den lokale bestyrelse på et ekstraordinært møde i dag.

Skriver til ledelsen

Derfor får medlemmerne af SF's landsledelse nu et brev fra Randers-afdelingen, som vil have landsledelsen til at trække SF ud af forliget. Og hvis ledelsen ikke vil det, mener SF'erne i Randers, at der er brug for et ekstraordinært landsmøde.

- Det her ligger simpelthen for langt fra den politik, som et stort flertal vedtog på sidste landsmøde. Derfor mener vi ikke, at ledelsen kan køre den her linje uden opbakning fra et nyt landsmøde, siger Alice Mølbæk.

SF gik til valg på en rød politik, og det forpligter, mener de randrusianske folkesocialister. En holdning der får opbakning af byrådsgruppen.  

- Det pisser mig af, at regningen for bankernes finanskrise havner hos dem, der har mindst skyld i krisen.  De rudekuverter burde i stedet sendes til de banker og smarte spekulanter, som har skabt krisen, siger Kasper Fuhr Christensen, gruppeformand for SF i Randers Byråd.