Se: Sådan undgår du rotter

Eksperter giver gode råd mod ubudne gæster

01:47

1 af 2

De er pelsede, brune og ofte et ubudent bekendtskab. Der vrimler for tiden frem med rotter i Østjylland.

Derfor har skadedyrsbekæmperne fået ekstra travlt med at sætte fælder op og lede efter spor efter rotterne.

Der er dog også ting, man selv har mulighed for at gøre, hvis man helt vil undgå rotter. Det fortæller Hans Brøste, som er servicetekniker ved skadedyrsfirmaet Rentokil.

 

 

Se også: Rotteboom i Østjylland

En af de foranstaltninger, man kan tage, er at fjerne mejsebolde, som rotterne ofte bliver tiltrukket af.

- Det er som magneter for rotter, siger Hans Brøste til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Ifølge skadedyrsfirmaet Rentokil er det i det hele taget en god idé at gøre en indsats for at forebygge rotteplagen. Rotter kan nemlig være smittebærere af omkring 40 farlige sygdomme.

Smitten sker ofte via rotternes urin. I modsætning til mennesker ikke tømmer rotterne ikke blæren på én gang, men drypper i stedet med urin alle steder, de går.

- Hvis vi så klør os i øjet eller spiser et eller andet, så kan vi få sygdommen med os, siger Claus Schulz, som er teknisk servicechef ved Rentokil til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Den øgede forekomst af rotter i år skyldes blandt andet det varme og milde efterårsvejr, som har givet rotterne optimale forhold for at yngle.

Hør, hvor lidt plads, der skal til for at en rotte kan komme ind i videoen øverst på siden, hvor Claus Schulz og Hans Brøste fra Rentokil fortæller, hvordan du kan undgå rotter.