Sammenlægning kan koste liv

Brandmænd frygter for konsekvenserne ved sammenlægning af beredskaber

02:37

1 af 2

Den kommende sammenlægning af brandberedskabet i fire østjyske kommuner kan koste liv. Så klar lyder advarslen fra brandfolk på Djursland. Sammenlægningen betyder besparelser på 15 procent af beredskabets budget.

- Det risikerer at gå ud over borgernes og vores egen sikkerhed, når vi skal ud og arbejde, siger Jesper Hoe, der er brandmand i Kolind.

- I værste fald tror jeg, at der kan gå liv tabt ved det, siger han.

6,8 millioner kroner skal spares i forbindelse med sammenlægningen af brandberedskaberne i Randers, Norddjurs, Syddjurs og Favrskov kommuner.

På brandstationen i Kolind frygter man, hvordan situationen bliver efter sammenlægningen 1. januar 2016.

- Når vi kommer ud, har vi for lidt vand med, vi kommer for få folk ud, og i sidste ende er det liv og lemmer det drejer sig om, siger Jesper Hoe, der kommer med eksempler på, hvordan besparelserne rammer.

- Eksempelvis kommer vi ud med fire brandfolk i stedet otte, som vi er i dag. Det betyder, at hvis der er folk inde i huset, som skal reddes ud, så har vi ikke et sikringshold udenfor. Det vil sige, at vi risikerer at gå ind i noget, hvor der ikke er nogen til at hjælpe os ud, hvis noget går galt.

De fire kommuners byråd skal til efteråret tage den endelige beslutning omkring besparelserne og sammenlægningen.

Du kan se mere om sammenlægningen, og du kan se et interview med Claus Wistoft (V), der er borgmester i Syddjurs Kommune i tv-indslaget øverst på siden.