Rødgrød med fløde til ældre

Fire plejecentre dyster om, hvem der laver den bedste mad til de ældre

02:45

1 af 2

TV 2 | ØSTJYLLAND sætter i denne uge fokus på kvaliteten af ældremaden i regionen som optakt til Aarhus Festuge.

Fire plejecentres mad bliver bedømt, og torsdag er turen kommet til Lokalcenter Abildgården i Aarhus.

Se også: Baconruller i skarp duel

Her har beboerne selv indflydelse på den mad, der bliver serveret.

- Vi laver en ønskeseddel, og så laver vi en menu ud fra den, siger Michelle Frederiksen, der er ernæringsassistent på Abildgården.

Se også: Plejecenter: Mad betyder meget

Dommerpanelet består af Mads Schriver, der er kok på Restaurant Hærværk, Tove Jørvang, der er formand for Ældre Sagen i Aarhus, samt Bente Kramer Møller, der er koordinator for økologi i Aarhus Kommune.

De fik på deres besøg serveret frikadeller med kartoffelsalat og rødgrød med fløde til dessert.

Se også: - Ældremad skal smage

- Det er dejligt at se, at der er smæk på nogle farver på noget rød grød, og at der er masser af purløg i kartoffelsalaten, lyder det fra Bente Kramer Møller.

De fire plejecentre, der dyster mod hinanden, er: Lokalcenter Koltgården i Kolt-Hasselager ved Aarhus, Lokalcenter Trøjborg, Lokalcenter Abildgården og Demenscentrum.

Vinderen findes fredag.

Tag med til frokost på Abildgården øverst på siden.