Vinterens koldeste nat venter - med risiko for glatte veje

De steder, der ligger sne, kan temperaturen lokalt nå ned omkring -10 grader

Der er udsigt til en kold nat overalt i landet. Foto: TV2 VEJRET

Kold luft er på vej ned over Danmark og kombineret med klart vejr, så giver det både en kold nat og risiko for glatte veje.

Det er alle steder i landet, der er risiko for is- og rimglatte veje, og stedvis kan der stadig ligge lidt sne tilbage fra morgenens snevejr, som lokalt også kan give sneglatte veje. 

Læs også Kløvedal for syg til flere bøger: Det skulle de have handlet om

Der er således al mulig god grund til at køre ekstra forsigtigt fra lørdag aften og frem til langt op af søndagen, hvor frosten kan vare ved.

Vinterens hidtil koldeste nat kan nemlig vente forude. Temperaturen de fleste steder vil nå ned mellem to og fem graders frost. 

Sne i Korinth på Sydfyn den 6. januar - nok til at isolere mod jordvarmen. Foto: Leila Beck / Seerfoto / TV2 Vejret

Stedvis vil temperaturen kunne nå ned på -7 grader, og sker det, er det koldere end de -6,8 grader målt den 16. december, som indtil videre er vinterens laveste temperatur.

Det kan ikke udelukkes, at temperaturen kan nå endnu længere ned.

Efter morgenens snevejr, så ligger der stadig sne i den sydlige halvdel af Jylland - især vest for Horsens - og i et område fra Kolding mod Ribe. 

Læs også Webdok: Bliver vi nogensinde forældre?

På Fyn ligger der også lokalt sne.

Og i disse områder kan det ikke udelukkes, at temperaturen falder til -10 grader.

Sne virker isolerende, så temperaturen hen over en snedækket jordoverflade kan blive betydeligt lavere, end hvis der er den såkaldte barfrost.

Satellitbillede af den sydlige del af Danmark den 6. januar. Området med mest sne er omkranset med en rød cirkel.  Foto: MODIS / NASA