Tocifrede temperaturer: Usædvanlig varme på vej mod Østjylland

Vi får det otte grader varmere end normalt for en dag sidst i januar, men det vil næppe føles lunt.

Mange får op til 10 grader onsdag eftermiddag, hvilket er 8 grader over det normale for årstiden. Selv de koldeste steder i landet får relativt lunt vejr. Foto: TV 2 Vejret

I samarbejde med tv2.dk

En sikker, grå og mild vejrudvikling kommer til at udspille sig over Danmark de kommende dage. Så efter en periode med relativt køligt vejr, dog tæt på det normale for årstiden, venter der os nogle usædvanligt milde dage midt på ugen.

Den sydøstenvind, vi har i øjeblikket, bringer kølig luft fra kontinentet op over os, men allerede fra i morgen bliver den afløst af en søndenvind og siden en sydvestenvind onsdag.

Læs også Snevejr har kurs mod Østjylland: Rammer os mandag

Verdenshjørnet mod sydvest er typisk lunt rent vejrmæssigt, så derfor vil temperaturen være jævnt stigende de næste par dage.

Sådanne temperaturer er otte grader over det normale for årstiden, og sidste gang vi havde tocifrede varmegrader var i julen, hvor vi nåede 11,5 grader. Juledagene er dog ofte lunere end både januar og februar. 

Varme fra Sydvesteuropa strømmer op over Danmark med temperaturer op til 10-11 grader onsdag. Vejret bliver dog gråt, vådt og blæsende, da vi først på dagen ligger under en varmfront og siden en koldfront. Foto: TV 2 Vejret

Ikke forårsagtigt trods lunt vejr

Man vil dog næppe føle, at det bliver lunt ude i vejret. Varmen bliver nemlig ikke en ren fornøjelse, for den kommer sammen med både blæst og regn.

Onsdagen begynder således skyet og diset, og i løbet af dagen kommer der mere udbredt regn fra sydvest. Samtidig vil en frisk vind til kuling tage den sidste rest af fornøjelsen over de tocifrede varmegrader.

Til gengæld slipper vi for nattefrost og glatte veje - i nogle dage. 

01:00

VIDEO: Se vejrudsigten for de kommende fem døgn. Video: TV2 VEJRET

Luk video